Nova serija HP-ovih radnih stanica

Kompanija HP predstavila je unapređenu seriju Z radnih stanica, koja korisnicima nudi visoke performanse i jednostavnost održavanja, u kućištu novog, elegantnog dizajna.

Radne stanice HP Z800, HP Z600 i HP Z400 rezultat su više od 20 HP-ovih inovacija, među kojima je i napajanje sa automatskom proverom statusa, a koriste prednosti novog Intel Xeon procesora.

Nova serija Z predstavlja prve HP radne stanice koje u potpunosti korisnici mogu sami da održavaju, od napajanja do matične ploče. Rana istraživanja pokazala su da, zahvaljujući poboljšanim performansama i većoj produktivnosti, korišćenje radnih stanica HP Z se isplati već posle iznenađujuće kratkog perioda.

Radne stanice iz kompanije HP koriste se u najzahtevnijim oblastima rada: grafičkom dizajnu, pripremi TV programa, CAD projektovanju, medicini, finansijama, kao i za istraživanje nalazišta nafte i gasa. Kompanije koriste HP-ove radne stranice za sve tipove posla, od dizajna patika za trčanje do dizajna trkačkih automobila, crtanja animiranih likova, osmišljavanja izgleda podvodne opreme, upravljanja trgovanjem na berzi ili kontrolu IT okruženja.

Unutrašnjost novih radnih stanica potpuno je modularna i omogućava komponentama da lagano skliznu na mesto, pa se više ne mora razmišljati o kablovima. Spoljašnjost od brušenog aluminijuma osmislio je lider u oblasti primenjenog i automobilskog dizajna – BMW Group Designworks USA.

Nove HP radne stanice serije Z koriste novu generaciju Intel Xeon procesora serije 5500, sa integrisanim memorijskim kontrolerima i Intel Turbo Boost tehnologijom, novu liniju profesionalnih grafičkih rešenja, ugrađenu HD zvučnu karticu, a moguće ih je i nadograditi SSD diskovima.

HP Z800 je najmoćnija HP-ova radna stanica, namenjena korisnicima koji rade sa aplikacijama za 3D animaciju, bave se video emitovanjem, traženjem nafte i gasa ili obradom medicinskih snimaka. Laka za proširivanje, četvorojezgarna HP Z800 nalazi se u modernom kućištu od brušenog aluminijuma i ima modularnu unutrašnjost. Za postizanje najboljih ulazno-izlaznih performansi, bez obzira na segment u kome se primenjuje, koristi novu Intelovu QuickPath tehnologiju, a moguće ju je opremiti i sistemom za tečno hlađenje.

HP Z600 nudi visoke performanse, nalazi se u kompaktnom kućištu, a najprimerenija je radu u oblasti video produkcije, finansijskom sektoru ili radu na CAD projektima srednje veličine. Na ovaj model moguće je priključiti do osam ekrana. Kao i model HP Z800 održava se lako, ima spoljašnjost od brušenog aluminijuma i modularnu unutrašnjost.

HP Z400 je najbolja radna stanica u klasi osnovnih modela. Bazirana na Intel procesoru, pruža vrhunske performanse po pristupačnoj ceni, a namenjena je profesionalcima koji se bave obradom video ili fotografskog materijala, dizajnom i projektovanjem. HP Z400 je prva jednoprocesorska radna stanica, bazirana na novoj generaciji Intelove mikroarhitekture Nehalem, zbog čega se u njoj mogu koristiti najnoviji Intel Xeon procesori. I u ovu radnu stanicu moguće je ugraditi tečno hlađenje.

Budući da je lider u smanjivanju uticaja gotovih proizvoda na okruženje, HP se zalaže i za usvajanje novih rešenja koja su napravljena sa tim ciljem. To se odnosi i na radne stanice, pošto HP serija Z radnih stanica koristi novu, ekskluzivnu HP-ovu funkciju WattSaver koja omogućava da isključena radna stanica troši manje od jednog vata električne energije.

Osim toga, HP Z radne stanice imaju napajanje efikasnosti 85 odsto (za model HP Z800 može se nabaviti i napajanje efikasnosti 89 odsto) koje smanjuje potrošnju energije i emisiju toplote. HP serija Z radnih stanica već je kvalifikovana za ENERGY STAR 5.0 standard, bez obzira na to što je taj standard preporučen za upotrebu tek od jula.

Nova HP Z serija radnih stanica biće dostupna na našem tržištu od juna ove godine, po preporučenim maloprodajnim cenama od 2.250 evra za HP Z800 radnu stanicu, od 1.500 evra za model HP Z600 i od 1.000 evra za HP Z400.

|Search: Find More About Nova serija HP-ovih radnih stanica|