Danas počinju prijave za „Bubble Cup 17“

Bbc17

Microsoft razvojni centar u Srbiji poziva sve zainteresovane studente i srednjoškolce da se prijave na takmičenje u programiranju „Bubble Cup 17”, koje će ove godine okupiti učesnike iz Srbije. Kvalifikacije uz prijave za ovogodišnje takmičenje startuju danas i trajaće do 3. juna na bubblecup.org, dok je finale tradicionalno planirano na jesen, uživo u Beogradu.

Timovi za učešće moraju da se sastoje od najviše tri studenta ili tri srednjoškolca. Svi članovi u studentskom timu moraju pohađati isti Univerzitet, ali mogu studirati na različitim fakultetima. Timovi srednjoškolaca mogu se formirati od učenika iz različitih škola. I ove godine takmičenje će se odvijati u dve kategorije Premier League I Rising Stars.

Bubble Cup je timsko takmičenje u programiranju i rešavanju algoritamskih zadataka koje se organizuje još od 2008. godine. Za cilj ima povećanje popularnosti programiranja među učenicima i studentima, promovisanje timskog rada, kao i da okupi talentovane mlade programere iz cele zemlje. U finale takmičenja plasiraće se naboljih 8 srednjoškolskih I najboljih 8 univerzitetskih timova. Do sada je veliki broj finalista takmičenja Bubble Cup svoju karijeru nastavio upravo u Majkrosoft razvojnom centru.

O pravilima takmičenja zainteresovani se mogu informisati na internet portalu www.bubblecup.org, putem mejla [email protected] ili preko FB stranice.

Izvor: LBS TEAM Marketing and Communication Agency

newsmaster