Intel pojačava bezbednost i poboljšava performanse poslovnih korisnika uz pomoć treće generacije

Intel® Core™ vPro™ platformi

SANTA KLARA, Kalifornija, 15. maj 2012 – Današnji IT mendžeri se suočavaju sa raznim izazovima počev od kompleksnih poslovnih procesa do ozbiljnih pretnji po bezbednost. Takođe, neke oblasti kao što su maloprodaja i zdravstvo, okreću se tehnologiji kako bi razvile inovativna rešenja koja bi im pomogla u borbi sa izazovima. Za rešenje ovih problema kompanija Intel najavila je treću generaciju Intel®Core™ vPro™ platformi namenjenih poslovnim i inteligentnim sistemima.


Poboljšanja Intel Core vPro procesorske platforme podrazumevaju bezbedniju platformu namenjenu poslovnom računarstvu i predstavljaju naredni talas inovacija u inteligentnim sistemima. Intel Core vPro platforme odgovaraju na potrebe današnjeg poslovnog ambijenta gde integritet podataka i organizaciona efikasnost znače prednost u odnosu na konkurenciju. Softverske inovacije omogućavaju IT menadžerima da postave i konfigurišu sistem u roku od nekoliko minuta i da brzo obezbede zadovoljavajuća rešenja. Takođe, poboljšana grafika i sigurnosno upravljanje doprinose napretku boljih inteligentnih sistema u oblasti zdravstva, ekonomije i maloprodaje.

„Sa trećom generacijom Intel Core vPro platformi, kompaniji Intel otvara se put ka novoj eri, u kojoj će predstavljati sveobuhvatna računarska rešenja koja olakšavaju borbu sa bezbednosnim pretnjama i u isto vreme zadovoljavaju zahteve korisnika za fleksibilnim i malim formama,” rekao je Rik Ečevaria, viši potpredsednik grupe „Intel Architecture Group” i generalni direktor odeljenja „Business Client Platform Division”.

Preduzeća mogu da izvuku korist od najnovijih Intel Core vPro platformi putem uređaja kao što su Ultrabook™ uređaji, laptopovi, desktop računari, radne stanice i all-in-one računari.

 

Ugrađena sigurnost

 

Za zaštitu od krađa identiteta, kompanija Intel predstavila je Intel® Identity Protection Technology sa javnom infrastrukturom (Intel® IPT sa PKI) u Intel Core vPro procesorima. Ova tehnologija pruža novi nivo autentifikacije ugrađene u računar, koja omogućava veb stranicama i poslovnim mrežama da potvrde da legitimni korisnik želi da se uloguje sa proverenog računara koristeći se privatnim ključem koji se nalazi u računaru. Intel radi sa kompanijama kao što su Feitian, InfoSERVER, Symantec i VASCO kako bi iskoristio prednosti Intel IPT tehnologije u cilju očuvanja identiteta korisnika.

Najnovija verzija Intel Core vPro platformi takođe poseduje Intel® OS Guard i Intel® Secure Key. Intel Secure Key, sa Intel® AES New Instructions, štiti od svih mogućih gubitaka podataka, dokIntel OS Guard otkriva i sprečava štetne softvere.

Ojačana sigurnost Intel Core vPro procesorske platformi i McAfee podrazumevaju alatke kao što su ePO Deep Command i omogućavaju sigurnu razmenu podataka putem povezanih ekosistema kao što je zdravstvo gde lekarska ordinacija deli poverljive informacije sa laboratorijama i bolnicama.

 

Daljinsko upravljanje i automatizacija

 

Intel Core vPro serija procesora obuhvata Intel® Active Management Technology (Intel® AMT) za daljinsko upravljanje. Mnoga preduzeća mogu koristiti Intel AMT kako bi uštedela energiju, obezbedila kontrolu inventara i daljinsko upravljanje. Na primer, maloprodajne radnje sa POS terminalima ili drugim inteligentnim uređajima mogu daljinski da dijagnostikuju i brzo reše problem na mreži tako da transakcija ne bude prekinuta, a prodaja izgubljena. Koristeći Intel AMT i kontrolišući tako hiljade sistema daljinskim upravljanjem, maloprodajni objekti mogu uštedeti milione dolara koje bi potrošili na IT usluge.

Indstrijski računarski sistemi takođe mogu koristiti treću generaciju Intel Core procesora za konsolidovanje više funkcija automatizacije na jednoj platformi, tako da fabrike mogu postići veću efikasnost u upravljanju svim uređajima i sistemima. Kada se svi uređaji i sistemi povežu, menadžeri mogu prikupiti potrebne podatke u realnom vremenu kako bi brže doneli odluke i uspostavili dijagnozu.

 

Inteligentne performanse

 

Treća generacija Intel Core vPro prcesora nastavlja da poboljšava računarsko iskustvo u svim oblastima. Ona omogućava pristup i uvid u sve informacije direktno na računaru. Sa mogućnošću bržeg kontrolisanja i manipulisanja informacijama, PC alati kao što je Excel razvijaju se tako da podržavaju ovaj proces stvaranja, saradnje i deljenja uvida u podatke.Takođe, treća generacija Intel Core vProprocesora uvodi značajna medijska i grafička poboljšanja za inteligentne sisteme u cilju zadovoljenja potreba zahtevnih aplikacija u maloprodaji, industriji i zdravstvu. Uz Intel® Quick Sync Video i Intel® Clear Video HD Technology, medicinska dijagnostička oprema može da konvertuje i obradi digitalne slike i omogući brži video protok, što osigurava brze i tačne djagnoze. Ova tehnologija takođe omogućava HD video konferenciju za poslovne korisnike.

Poboljšane performanse takođe podrazumevaju procesorsku snagu neophodnu da se u realnom vremenu pokrenu analitičke aplikacije kao što su Intel® Audience Impression Metrics Suite (Intel® AIM Suite). Intel AIM Suite je tehnologija dizajnirana za maloprodajne uređaje i rešenja kojima je potrebno skupljanje instant metrike zarad određenijih reklamnih kampanja i naprednog merenja.

 

O kompaniji Intel

Intel (NASDAQ: INTC), svetski lider u oblasti inovacija u računarskoj industriji, razvija tehnologije, proizvode i pokreće inicijative koje služe kao osnova računarskih uređaja. Dodatne informacije o kompaniji Intel dostupne su na adresi newsroom.intel.com i blogs.intel.com.

Intel, Intel Core vPro, Ultrabook i Intel logo su zaštitni znaci kompanije Intel u Americi i drugim zemljama.

newsmaster