ASUS predstavlja redizajniranu N seriju sa SonicMaster Premium audio tehnologijom

Kreirani u skladu sa inovativnim ASUS DNA konceptom, novi multimedijalni laptopovi objedinjuju zvuk vrhunskog kvaliteta, elegantan izgled i Intel® Core™ procesore treće generacije

Beograd, Srbija (16. maj 2012) ― Nova ASUS N serija multimedijalnih laptopova obuhvata N46, N56 i N76 modele. Svi predstavljaju otelotvorenje ASUS DNA koncepta, koji dizajn stavlja u službu boljeg korisničkog iskustva. Karakterišu ih SonicMaster Premium zvuk, full HD 1080p ekrani velikih uglova vidljivosti i luksuzan dizajn nagrađen prestižnom Red Dot 2012 nagradom. Intel® Core™ procesori treće generacije su pokretačka snaga nove N serije, a karakteriše je i ASUS Super Hybrid Engine II tehnologija koja omogućava buđenje iz sleep moda za samo dve sekunde.

 

ASUS DNA stvara neverovatno iskustvo

N serija laptopova predstavlja potpuno nov pristup u dizajniranju ASUS laptopova, sa ciljem da se korisnicima obezbedi potpunije iskustvo i veće zadovoljstvo prilikom korišćenja. Fokus je na atraktivnom dizajnu i estetskoj privlačnosti, zajedno sa zvukom profesionalnog kvaliteta u notebook segmentu. Korisnicima je na raspolaganju unapređeni, intuitivni i veoma precizni touchpad, a udobnost u radu povećava i opciona tastatura sa pozadinskim osvetljenjem. Sve ove komponente su nastale kao posledica ASUS DNA načina razmišljanja.

Novi SonicMaster Premium audio redefiniše zvuk na laptopovima

ASUS DNA je doveo i do revolucionarnog pristupa u kreiranju audio podsistema na prenosnim računarima. Sledeći uspeh originalne SonicMaster tehnologije, ASUS SonicMaster Premium pomera granice kvaliteta zvuka na laptopovima. Znajući da zvuk zauzima bitno mesto u svakodnevnom korišćenju računara, ASUS-ovi inženjeri su razvili SonicMaster Premium u saradnji sa ekspertima iz kompanije Bang & Olufsen ICEpower®. Koristeći odabrane audio komponente i eksterni subwoofer, dobili su dublji bas i nenadmašan zvuk, kada su laptopovi u pitanju. SonicMaster Premium koristi i Waves MaxxAudio alate profesionalnog kvaliteta, koji omogućavaju fino podešavanje zvuka, sa brojnim opcijama za prilagođavanje ličnim potrebama.

 

Širi pogled i realističniji prikaz

Svi modeli iz nove N serije imaju odličan ekran sa velikim uglovima vidljivosti. Sada više osoba može istovremeno gledati sadržaj ekrana, bez gubitaka u kvalitetu prikaza. Pojedini modeli imaju ekran pune HD 1080p rezolucije, čak i na dijagonali od 15,6 inča, za sliku sa još više detalja.

 

Elegantan i luksuzan dizajn

Iako tek predstavljena, N serija je već dobila 2012 Red Dot nagradu za dizajn. Atraktivan poklopac od brušenog metala, svetleći ASUS logo i jedinstven stilizovani oblik kućišta koji simbolizuje kretanje zvučnih talasa nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

 

Moćniji nego ikada pre

Laptopove iz nove N serije pokreću Intel® Core™ procesori treće generacije, zasnovani na Ivy Bridge arhitekturi. Manja potrošnja, veće overkloking mogućnosti i poboljšan multitasking potencijal samo su neke od prednosti koje donosi nova arhitektura. Zahvaljujući najnovijoj Intel® tehnologiji, N serija je snažna i ugodna za korišćenje. Ekskluzivna ASUS Super Hybrid Engine II tehnologija omogućila je da se laptopovi N serije bude iz sleep moda za samo dve sekunde, donoseći korisničko iskustvo koje je blisko onome koje imaju korisnici pametnih telefona.

 

Specifikacija

Nova ASUS N serija
Model N46/N56/N76
Procesor Intel® Core™ procesori treće generacije
Operativni sistem Windows® 7 Ultimate/Professional/Home Premium/Home Basic
Čipset Mobile Intel® HM76 Express čipset
Memorija DDR3 1600MHz, do 16GB
Ekran 14” 16:9 HD EWV LED
15.6″ 16:9 HD/full HD EWV LED
17.3″ 16:9 HD+/full HD EWV LED
Grafička karta NVIDIA® GeForce® GT 630M/650M sa 2GB DDR3 video memorije
Diskovi SATA 3Gb/s 1TB/750GB/500GB (5400rpm)
SATA 3Gb/s 750GB/500GB (7200rpm)
SSH 750GB/500GB (7200rpm)
Dual hard diskovi do 2TB (N76)

Sve specifikacije su podložne promenama bez prethodne najave. Za više detalja posetite  www.asus.com.

 

###

O kompaniji ASUS

ASUS, jedan od tri najveća svetska proizvođača laptopova namenjenih najširem krugu korisnika i tvorac najprodavanijih i najviše nagrađivanih matičnih ploča, vodeća je kompanija u novoj, digitalnoj eri. ASUS projektuje i izrađuje proizvode koji savršeno zadovoljavaju potrebe savremenog digitalnog doma, ali i moderne kancelarije, uz širok portfolio proizvoda koji uključuje notebook računare, netbookove, tablet uređaje, matične ploče, grafičke karte, medija plejere, monitore, desktop računare, servere, mobilne telefone i mrežne uređaje. Vođen inovacijama i posvećen kvalitetu, ASUS je u 2011. godini osvojio 3.886 nagrada i smatraju ga zaslužnim za revoluciju PC industrije sa Eee PC™ linijom proizvoda. Sa više od 11.000 zaposlenih širom sveta i vrhunskim razvojnim timom koji broji 3.100 inženjera, kompanija je u 2010. godini ostvarila prihod od 10,1 milijardi dolara.

newsmaster