Kaspersky Lab i D-Link proširuju partnerstvo radi obezbeđivanja višeslojne zaštite

Kompanija Kaspersky Lab objavila je da proširuje višegodišnje partnerstvo sa kompanijom D-Link kombinujući seriju proizvoda NetDefend UTM Firewalls kompanije D-Link sa krajnjim sigurnosnim paketom kompanije Kaspersky, koji je najbolji u klasi, kako bi obezbedila korisnicima izuzetnu višeslojnu zaštitu.

Od ovog meseca, korisnici proizvoda NetDefend UTM Firewall moći će besplatno da koriste program Kaspersky Business Space Security, ali i da produže licence po specijalnoj ceni. Kombinacija ova dva privlačna proizvoda omogući će korisnicima da primene zaista pouzdanu, višeslojnu zaštitu kako bi izašli na kraj sa stalnorastućim sigurnosnim pretnjama.

Nekoliko godina unazad, zaštitni zid UTM Firewalls kompanije D-Link oslanjao se na analize potpisa kompanije Kapsersky Lab kako bi bila pokrenuta integralna rešenja protiv štetnih softvera na njihovim gateway proizvodima i obezbeđena ulazna tačka za korporativne mreže. Rešenja Kaspersky Business Space Security dodatno će unaprediti nivo zaštite tako što će dodati još jedan nivo zaštite za mreže na kojima je instaliran proizvod D-Link NetDefend UTM Firewall. Prvi nivo zaštite predstavlja sam NetDefend UTM Firewall gateway, koji, služeći korporativnim mrežama kao jedina ulazna tačka sa Interneta, presreće i izdvaja najrasprostranjenije i najopansije štetne softvere, programe za špijunažu ili hakerske napade. Međutim, nijedno rešenje ne može obezbediti stoprocentnu zaštitu od modernog štetnog programa i upravo u tim slučajevima rešenje Kaspersky Business Space Security dokazuje svoju pravu vrednost. Ono uspostavlja drugi opseg zaštite za glavnu mrežnu opremu, kao što su serveri, korisničke radne stanice i mobilni uređaji, neutralizujući bilo koji štetni program koji pokuša da izbegne gateway ili ga u potpunosti zaobiđe (npr. kada zaposleni donesu štetni softver na USB fleš diskovima ili kad putuju, a nemaju pristup kompanijskoj mreži).

 

Proizvod Kaspersky Business Space Security Suite za radne stanice, smart telefone i servere ojačan je nedavno predstavljenim rešenjima Kaspersky Endpoint Security for Windows i Kaspersky Security Center 9, obezbeđujući bolju zaštitu i sveobuhvatne kontrolne alatke. Kao rezultat, Kaspersky Business Space Security Suite postaje najjedinstveniji korporativni proizvod kompanije Kaspersky, ikada predstavljen, a sada je obuhvaćen uz svaki proizvod D-Link NetDefend UTM Firewall.

 

Komentarišući sporazum o partnerstvu potpisan sa kompanijom D-Link, Stiven Le Hir, potpredsednik odeljenja za razvoj poslova u kompaniji Kaspersky Lab, izjavio je: „Veoma sam zadovoljan što smo proširili saradnju sa kompanijom D-Link, koja će korisnicima obezbediti najbolju moguću krajnju zaštitu i dopuniće već postojeća sigurnosna rešenja.”

 

Komentarišući sporazum sa kompanijom Kaspersky, Ričard Čen, direktor za sektor malih i srednjih preduzeća kompanije D-Link, rekao je: „Zadovoljni smo što smo dodatno ojačali saradnju sa kompanijom Kaspersky. Uložili smo veliki napor da razvijemo najbolja rešenja za mala i srednja preduzeća, i ovaj segment predstavlja naš najveći prioritet. Prisustvo rešenja Kaspersky Lab u sigurnosnim uređajima kompanije D-Link pomoći će nam, ne samo da proširimo distributivne kanale, već i da ojačamo naše globalno prisustvo i vrednost brenda.”

Proizvod D-Link NetDefend UTM Firewall sa Kaspersky Business Space Security na raspolaganju je klijentima kompanije D-Link na veb sajtu Security Portal kompanije D-Link: http://security.dlink.com.tw

O kompaniji Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je najveća kompanija koja se bavi proizvodnjom antivirus programa u Evropi. Pruža neka od, u svetu, najpoznatijih, momentalnih zaštita od IT bezbedonosnih pretnji koje obuhvataju viruse, spyware, crimeware, haking, fišing, i spamovanje. Kompanija je rangirana među četiri najbolja svetska proizvođača bezbedonosnih rešenja za krajnje korisnike. Proizvodi kompanije Kaspersky Lab pružaju superiorne rezultate u otkrivanju infestacije, kao i jedan od najbržih rokova odziva na nove izazove bilo da je reč o kućnim potrebama, MSP, velikim kompanijama ili mobilnom računarskom okruženju. Kaspersky® tehnologija je takođe korišćena širom sveta u prozvodima i uslugama vodećih industrijskih IT provajdera bezbedonosnih rešenja. Saznajte više na www.kaspersky.com . Za najnovije informacije o antivirusima, anti-spyware, anti-spam i drugim IT bezbedonosnim pitanjima i trendovima, posetite www.securelist.com.

 

O kompaniji D-Link

D-Link je globalni lider kada je u pitanju obezbeđivanje konektivnost iza kućno i poslovno okruženje, i provajdere usluga.  Nagrađivani proizvođač i dizajner, kompanija D-Link primenjuje i pruža podršku unificiranim mrežnim rešenjima. Za više informacija posetite www.dlink.com ili pratite novosti  kompanije D-Link preko Facebook-a (www.facebook.com/dlink) i Twitter-a (www.twitter.com/dlink).