Your browser may not support display of this image. Canon EOS 5D Mark III, PowerShot G1 X, LEGRIA HF M52 i PIXMA PRO-1 dobitnici EISA nagrada za 2012 – 2013. godinu

Beograd, 22. avgust 2012 – Evropska asocijacija za sliku i zvuk (EISA -European Imaging and Sound Association) dodelila je nagrade kompaniji Canon za četiri proizvoda, naglašavajući izuzetan kvalitet i vodeći položaj Canon proizvoda na tržištu. EOS 5D Mark III Digital SLR dobio je nagradu „Najbolja evropska napredna SLR kamera za 2012-2013. godinu“, PowerShot G1 X je poneo titulu „Najbolje evropske kompaktne kamere za 2012-2013. godinu“, LEGRIA HF M52 kamkorder je „Najbolji evropski kamkorder za 2012-2013. godinu”, a PIXMA PRO-1 je „Najbolji evropski foto- štampač za 2012-2013. godinu“.

EISA nagrade dodeljuju urednici 50 uglednih magazina iz 18 zemalja proizvodima koji kombinuju najnapredniju tehnologiju, poželjne karakteristike i vodeći dizajn sa originalnim vrednostima, a ovogodišnji žiri je nagradio Canon proizvode kao najbolje u svojim klasama.

„Želja nam je da osposobimo svakog pojedinca da zabeleži posebne momente na takvom nivou kvaliteta da svako ko vidi fotgrafiju ili video zapis pomisli da je bio prisutan na licu mesta”, rekao je Stiv Maršal, direktor marketinga proizvoda u Consumer Imaging grupi kompanije Canon. „Drago mi je da su EISA nagrade priznate u industriji jer one zapravo predstavljaju nagradu posvećenosti našim proizvodnim timovima koji konstantno teže da pruže potrošačima i profesionalcima vodeći kvalitet na tržištu, u svakoj fazi procesa”, dodao je on.

Canon EOS 5D Mark III – Najbolja evropska napredna SLR kamera za 2012-2013. godinu

 

Zasnovan na uspehu renomirane EOS 5D Mark II kamere, EOS 5D Mark III pruža nenadmašivu umetničku slobodu čak i kod najzahtevnijih snimaka.

„Canon EOS 5D Mark III je izuzetna kamera, jednostavna za upotrebu, bilo da se njome fotografiše ili se koristi kao DSLR kamera za snimanje filmova profesionalnog kvaliteta. Iako po specifikacijama sliči svom prethodniku, Canon EOS 5D Mark III je značajno poboljšanje kako po performansama, tako i u domenu stvaranja fotografija stvarnog života. Njen CMOS senzor od 22 miliona piksela daje sjajne rezultate u normalnim uslovima snimanja, kao i u uslovima slabog osvetljenja, a kamera tako dobija svoj napredni AF sistem sa 61 tačkom preko novih, profesionalnih Canon modela. Pored toga, nova EOS 5D generacija donosi znatno poboljšanje u otpornosti na vremenske prilike i sa 6fps kontinuiranim brzinama snimanja”, izjavili su članovi EISA žirija prilikom dodele nagrada.

 

Canon PowerShot G1 X – Najbolja evropska kompaktna kamera za 2012-2013. godinu

 

PowerShot G1 X podiže nivo učinka slikanja kod kompaktne kamere, u okviru kompanije ima epitet „najfinije kompaktne kamere“ proizvedene u Canon-u. Dizajnirana da bude savršena dopuna profesionalnim DSLR kamerama i neverovatna kamera u malom, PowerShot G1 X se nalazi na vrhu renomirane Canon G serije. Idealna je kako za profesionalne, tako i za ozbiljne fotografe koji zahtevaju od kompaktne kamere profesionalni kvalitet.

„Kvalitet slike koji nudi Canon PowerShot G1 X je upravo onaj nivo koji može da se takmiči sa mnogim DSLR modelima. To je prilično neverovatno za kameru sa tako kompaktnim kućištem. Korišćenje veličine senzora koja je između APS-C i mikro 4:3 formata pomaže ovom modelu da dobro drži nivo šuma pod kontrolom, čak i pri ISO podešavanjima veličine od 12800. Moćni DIGIC 5 procesor, takođe igra značajnu ulogu u smanjenju šuma slike i pomaže procesuiranju slika kamere od 14.3 milona piksela i 14 bit-a u punoj brzini. Ozbiljni amateri i profesionalci podjednako će ceniti mogućnost kamere da sačuva dokumenta u RAW i JPEG formatima. Osim toga, 4x zum, prema testovima EISA magazina, pruža dobar kvalitet slike za tako kompaktan dizajn, dok je ugrađeni stabilizator, koji koristi istu hibridnu IS tehnologiju kao i neki profesionalni Canon objektivi, veoma efikasan“, izjavili su članovi EISA žirija prilikom dodele nagrada.

 

Canon LEGRIA HF M52 – Najbolji evropski kamkorder za 2012-2013. godinu

 

Dizajniran da snimanje i deljenje Full HD filmova visokog kvaliteta, učini jednostavnijim, LEGRIA HF M52 se ističe i u situacijama snimanja pri slabom osvetljenju i Wi-Fi (MPEG4) funkcionalnostima. Novi Intelligent IS omogućava jednostavno snimanje glatkih zapisa, bez podrhtavanja, a opcija Story Creator ponaša se kao lični režiser filma, vodeći korisnike kroz vrste scena koje mogu da iskoriste za snimanje kako bi dočarali posebnu priču.

„Kompaktni Canon HF M52 kamkorder može da se drži u ruci, a pruža mogućnost snimanja video zapisa visokog kvaliteta, sa veoma brzim fokusiranjem i efektivnom stabilizacijom slike. Fleš memorija sa ugrađenih 32GB obezbeđuje kapacitet do tri sata snimanja pri najboljem kvalitetu slike, dok kamkorder, takođe, ima mogućnost korišćenja spoljne SD fleš memorijske kartice, uključujući SDXC, što znači da nikada nećete ostati bez slobodnog prostora za snimanje. Ugrađeni Wi-Fi čini jednostavnim deljenje vaših zapisa putem društvenih medija, certifikovanih DLNA TV ekrana i iOS uređaja, ali ono što se najviše ističe jesu izvanredan kvalitet slike, zahvaljujući Canon HD CMOS Pro senzoru i opcija poboljšanja kvaliteta zvuka putem povezivanja na spoljni mikrofon“, izjavili su članovi EISA žirija prilikom dodele nagrada.

 

Canon PIXMA PRO-1 – Najbolji evropski foto-štampač za 2012-2013. Godinu

 

PIXMA PRO-1 je prvi svetski A3+ štampač koga karakteriše sistem od 12 mastila i postao je novi, vodeći model u okviru priznatih Canon Pro serija. Namenjen profesionalnim fotografima, dizajn PIXMA PRO-1 inspirisan je EOS serijom i proizvodi najbolji mogući kvalitet štampe, kako u boji, tako i u crno-beloj tehnici, čineći ga idealnim za korišćenje u studijima i kod komercijalnih izložbi.

„Sa kertridžima visokog kapaciteta od 12 pigmentnih mastila, PIXMA PRO-1 je savršen izbor za pravljenje dugotrajnih štampi izvanrednog kvaliteta. Ovo je štampač namenjen kako ozbiljnim amaterima, tako i profesionalnim fotografima. Prikazivanje boja je odlično i dosledno, a sa pet pripadajućih monohromatskih mastila, crno-bela štampa izlazi sa svim mogućim detaljima i zaista se ističe. Kod štampe u boji, ten kože izgleda prirodno i napravljen je sa visokim nivoom preciznosti. Štampač podržava medije sa do A3+ i radi brzo, pri čemu mu je potrebno manje od tri minuta da odštampa A3 fotografiju, a drugi punjač papira dodaje još veću fleksibilnost onima koji koriste veoma debele medije. PIXMA PRO-1 sadrži modernu tehnologiju koja pruža odličan kvalitet, uz relativno niske troškove“, izjavili su članovi EISA žirija prilikom dodele nagrada.

O asocijaciji EISA

 

Osnovana 1982. godine, EISA je prva evropska asocijacija za dodeljivanje nagrada u oblasti tehnologije za potrošače. Njen stručni žiri čine glavni urednici iz više od 50 vodećih foto, video, audio magazina, kao i magazina koji se tiču kućnih bioskopa i mobilne elektronike, širom 18 evropskih zemalja.

 

Dalje informacije o asocijaciji EISA su dostupne na: http://www.eisa.eu/

 

 

Informacije o Canon Europe

 

Canon Europe obuhvata regionalne poslove prodaje i marketinga za korporaciju Canon, sa predstavništvima u 116 zemalja i preko 11 000 zaposlenih u Evropi, na Bliskom Istoku i Africi (EMEA).

Osnovan je 1937. sa jasnim ciljem da aparat vrhunskog kvaliteta učini dostupnim potrošačima, a Canon neumorna pasija za Power of Image (moć slike) od tada je raširila Canon tehnologiju na brojna tržišta i dovela Canon na mesto vodećeg u svetu po pitanju kako potrošačkih tako i poslovnih rešenja na polju fotografije. Njegova rešenja obuhvataju proizvode od digitalnih kompaktnih i SLR kamera, preko objektiva za profesionalno snimanje i prenosivih X-ray (rentgenski zraci) mašina do multifunkcionalnih i štampača za produkciju,   a sve to upotpunjeno nizom usluga sa dodatnom vrednošću.

 

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj, ne bi li došao do najpotpunijih i najinovativnijih proizvoda i usluga koje bi zadovoljile kreativne potrebe potrošača. Od fotografa-amatera, do štamparskih preduzeća, Canon čini da svaki potrošač razume njihovu spostvenu strast za fotografijom.

 

Canon veruje da je razumevanje potreba društva i okoline sastavni deo dobre poslovne prakse. Ovo je i deo njihove korporativne filozofije Kyosei ‘Živeti i raditi zajedno za opšte dobro’.

 

Opširnije infrormacije o Canon Europe, dostupne su na:

www.canon-europe.com

 

 

Informacije o Canon CEE GmbH predstavništvu u Republici Srbiji:

 

Canon CEE GmbH, predstavništvo u Republici Srbiji nalazi se u Beogradu i u vlasništvu je kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Delatnost Canonovog predstavništva je promocija Canonovih inovativnih proizvoda i rešenja, koji pojedincima i profesionalnim korisnicima omogućavaju ostvarenje postavljenih poslovnih ciljeva. Uloga predstavništva je i pružanje potpune podrške partnerima i distributerima, kao i savetovanje prilikom traženja novih poslovnih prilika i uvođenja novih poslovnih strategija kako bi se poslovna ulaganja što bolje iskoristila.

Dodatne informacije potražite na stranici www.canon.si

 

newsmaster