LG Electronics predstavio Optimus G smart telefon

Najnoviji premijum uređaj postavlja visoke standarde kada su u pitanju

performanse i korisničko iskustvo

Seul, 28. avgust 2012. – Kompanija LG Electronics predstavila je svoj najnoviji premijum smart telefon Optimus G, moćnih performansi i elegantnog dizajna. Budući da je ovo prvi LTE uređaj sa Qualcomm Snapdragon™ Pro Quad-Core procesorom, LG postavlja nove temelje kada je u pitanju budućnost smart mobilnih telefona.

LG je okupio lidere u industriji kako bi zajedničkim snagama korisnicima ponudili najbolji smart telefon na tržištu. U saradnji sa kompanijom Qualcomm, LG je napravio Optimus G, jedini LTE telefon koji poseduje Snapdragon Quad-Core procesor. Ćerke kompanije LG Chem, LG Display i LG Innotek udruženim snagama potpomogle su razvoj telefona kada je u pitanju kapacitet baterije uređaja, ekran, kao i celokupno korisničko iskustvo.

Snapdragon S4 Pro ide čak do 1.5GHz i poseduje Asynchronous Symmetric Multiprocessing (aSM), koji omogućuje svakom od jezgara da radi odvojeno, kako bi ostvario maksimalne performanse uz duže trajanje baterije. Takođe, Adreno 320 je tri puta brži od Adreno 225 koji su se nalazili u ranijim Snapdragon procesorima. 

Optimus G poseduje najsavremeniji ekran i izvanrednu efikasnost baterije. Ovaj uređaj koristi neverovatan WXGA True HD IPS+  ekran od 4,7 inča. Najnovija True HD IPS+ tehnologija razvijena je u kompaniji LG Display i podrazumeva unapređenu rezoluciju, poboljšano osvetljenje i jasnoću prikaza na ekranima mobilnih telefona. Posebna pogodnost ovih ekrana je 100 odsto prirodan prikaz boja. Takođe, Optimus G ima i najnoviji G2 Touch Hybrid Display. Ovaj ekran osetljiv na dodir je tanji od ostalih na tržištu bez difuzne refleksije za bolju vidljivost sadržaja na ekranu čak i kada je spoljašnja svetlost direktno uperena u njega. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, ekran je značajno tanji, ali istovremeno i otporniji na spoljašnje uticaje. Na kraju, u saradnji sa kompanijom LG Chem, Optimus G poseduje baterije koje su među najizdržljivijim na tržištu od 2,100mAh.

Bez obzira da li korisnici žele telefon koji je funkcionalan, lep ili zabavan, LG Optimus G odgovara svim zahtevima. Ovaj telefon poseduje neke neverovatne opcije, među kojima je i Live Zooming koji omogućava korisnicima da zumiraju tokom gledanja video zapisa. Zatim, tu je Dual Screen Dual Play za prikazivanje dva različita ekrana na telefonu i eksternom displeju (monitor ili HDTV). Na primer prezentaciju koju preko telefona predstavljate na TV uređaju, može na vašem telefonu imati i posebne napomene koje se ne vide na televizoru. QMemoTM aplikacija, prvi put upotrebljena na modelu Optimus Vu:, koja omogućava da se objekti koji se nalaze u beleškama direktno i brzo podele preko interneta. Zahvaljujući Cheese Shutter funkciji, možete fotografisati putem glasovne komande.

LG je i na ovom modelu telefona ostao veran svom jedinstvenom dizajnu. G2 Touch Hybrid Display dodatno je doprineo izgledu telefona. Značajno tanji, ovaj uređaj lako staje u ruku. Besprekorni crni ekran dodatno naglašava elegantni izgled ovog modela.

Glavne karakteristike:

 • Procesor: Qualcomm Snapdragon S4 Pro procesor sa 1.5GHz Quad-Core CPU, Adreno 320 GPU sa 4G LTE
 • Operativni sistem: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
 • Mreža: 2G / 3G / 4G LTE
 • Ekran: 4.7-inch WXGA True HD IPS+ (1280×768 pixels) / 15:9
 • Memorija: 32GB
 • RAM: 2GB DDR
 • Kamere: 13.0MP zadnja / 1.3MP prednja
 • Baterija: 2,100 mAh
 • Dimenzije: 131.9 x 68.9 x 8.45mm
 • Težina: 145g
 • Ostalo: Bluetooth 4.0, Wi-Fi, USB2.0 HS, A-GPS, MHL, DLNA, NFC

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

 Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. Kao lider u 4G Long Term Evolution (LTE) tehnologiji, kompanija LG nastavlja svoju posvećenost razvoju revolucionarne LTE tehnologije i ispunjavanju zahteva potrošača sa diferenciranim LTE uređajima vrhunskog kvaliteta, a sve to zahvaljujući bogatom znanju kompanije o LTE patenatima i njenom tehničkom znanju. Za više informacija, posetite www.lg.com.