Toshiba dodatno proširuje asortiman tablet računara

Novi AT300SE na AndroidTM platformi od 25,7cm (10,1 inča) idealan je za one koji svakodnevno koriste tablet računar

 

Nojs, Nemačka, 15. novembar 2012 – Toshiba Evropa je danas predstavila najnoviji model u sve širem segmentu tablet računara: AT300SE. Ovaj računarski uređaj na Android™ platformi veličine 25,7cm (10,1 inča) idealan je za korisnike koji žele da koriste najpopularnije karakteristike tableta bez kupovine premijum dodataka. Opremljen brzim i snažnim NVIDIA®Tegra® 3 procesorom uz veliki 16:10 displej sa širokim uglom gledanja, AT300SE zadovoljava glavne zahteve koje korisnici imaju od tableta – od gledanja video sadržaja i pretraživanja interneta do čitanja elekronskih tekstova i igranja standardnih igara. Novi Toshiba AT300SE će biti dostupan u Evropi u četvrtom kvartalu 2012. godine.

 

Tanak i lagan, moderan i izdržljiv

Na osnovu kvaliteta dizajna uspešnog Toshiba AT300 premijum tableta, nova SE verzija je napravljena imajući na umu svakodnevne korisnike koji vode računa o troškovima. AT300SE je lagan za nošenje. Dubine samo 10,5mm i težine 625 grama, skoro je jednako tanak i lagan kao Toshibin premijum tablet. Pored toga, moderan Precious Silver Metallic dizajn mu daje elegantan  izgled a tačkasta površina sa zadnje strane sprečava klizanje iz ruku. Napravljen za intenzivnu upotrebu kod kuće i u pokretu, AT300SE ima bateriju koja traje do deset sati*.

 

Brojne aplikacije

Toshiba AT300SE tablet podržava Android 4.1, Jelly Bean – najnoviju Android platformu koja je optimizovana za tablet računare. Video, muzički i foto fajlovi u najrazličitijim formatima mogu da se otvore i emituju bez čekanja. Brz i lak pristup portalu Toshiba Places omogućava korisnicima da odaberu zabavne sadržaje među brojnim video portalima, novinskim servisima i provajderima filmova i TV  programa na zahtev i potom razmenjuju omiljene sadržaje i komentare sa prijateljima. Ova povezana platforma na bazi klauda je već instalirana na tabletu i omogućava korisnicima da uživaju u omiljenom digitalnom materijalu sa TV-a, personalnog računara ili tableta. Isto tako, korisnici imaju direktan pristup ka više od 700.000 aplikacija i igara preko Google Play™. Za oflajn uživanje u ličnim multimedijalnim bibliotekama, Toshiba je i ovaj tablet opremila dodatnim eksternim HDD kapacitetom skadištenja preko mikro-USB porta, microSD™ ulaza za karticu sa SDHC/SDXC podrškom do 64GB i Bluetoothom® 3.0.

 

Izbor za korisnika

,,Mi u Toshibi smo srećni što smo sve većem broju korisnika naših tablet računara ponudili još jedan model koji će privući brojne korisnike zbog svoje cene i mogućnosti’’, kaže Endi Bejs, izvršni potpredsednik za digitalne proizvode i usluge u kompaniji Toshiba Evropa. ,, Toshiba AT300SE predstavlja dodatni model uz premijum Toshiba AT300 tablet, u popularnoj kategoriji veličine ekrana od 10,1 inča. Za korisnike koji više vole manji tablet koji staje u džep, nudimo premijum Toshiba AT270 veličine 19,6cm (7,7 inča). A kao najbolju kombinaciju modela, nedavno smo lansirali Toshiba Satellite U920t, koji se odlikuje velikim tablet ekranom od 31,8cm (12,5 inča) i snažnim i praktičnim Ultrabook™ PC uređajem koji podržava Windows 8 u jednom hibridnom kućištu.’’

 

*uz Video Playback 100% (pozadinsko osvetljenje: 60nita)

Android i Google Play su zaštitni znaci kompanije Google, Inc.

Ultrabook je registrovani zaštitni znak kompanije Intel Corporation u SAD-u i/ili drugim zemljama.

 

Svi zaštitni znaci navedeni u ovom dokumentu pripadaju svojim vlasnicima.

Precizne specifikacije proizvoda zavise od modela i lokalne dostupnosti.

O kompaniji Toshiba

Toshiba je jedan od vodećih svetskih proizvođača raznovrsnih proizvoda koji obezbeđuje rešenja i distribuira napredne elektronske i električne proizvode. Toshiba grupa obezbeđuje inovativne i imaginativne proizvode u velikom broju segmenata:  digitalne proizvode, uključujući LCD TV uređaje, noutbukove, rešenja za krajnje korisnike i multifunkcionalne proizvode, elektronske uređaje, uključujući poluprovodnike, proizvode i materijale za skladištenje podataka, industrijske sisteme i sisteme društvene infrastrukture, uključujući energetske sisteme, pametna rešenja za zajednicu, zdravstvene sisteme i eskalatore i liftove, i kućne aparate.

Kompanija Toshiba je osnovana 1875, a danas posluje preko globalne mreže od preko 550 kompanija, sa 202.000 zaposlenih širom sveta i godišnjom prodajom koja premašuje 74 milijardi dolara. Posetite Toshibin vebsajt na adresi www.toshiba.co.jp/index.htm.

Toshiba Evropa sa sedištem u nemačkom gradu Nojsu je podružnica u punom vlasništvu kompanije Toshiba Corporation iz Tokija.

newsmaster