Softverska kompanija “Lightspeed” iz Njujorka izmešta razvoj IT proizvoda u Novi Sad

“M&I Systems, Co. Group” strateški partner jedne od vodećih američkih kompanija za on-line berzansko poslovanje
Novi Sad, 12. februar, 2013. M&I Systems, Co. Group, jedna od vodećih srpskih kompanija za informatički inženjering i menadžment konsalting, potpisala je ugovor o dugoročnom strateškom razvoju proizvoda za američku kompaniju Lightspeed. Ta tehnološka kuća iz Njujorka razvila je naprednu platformu za on-line trgovinu akcijama i hartijama od vrednosti, za hedge fondove, procenu rizika, itd.

 

Prema rečima generalnog direktora kompanije M&I Systems, Co. Group Vladana Balabana, takozvani „institucionalni razvoj“, koji bi Lightspeed mogao da izmesti u Srbiju, predstavlja znatno više od klasičnog outsourcing-a:

„Naša želja i cilj su da američka kompanija Lightspeed izmesti celokupan institucionalni razvoj u Srbiju, gde bi koristila naša znanja i iskustva, alate, programere i konsultante. Takav poslovni aranžman sa sobom nosi dosta toga – od otvaranja novih radnih mesta, pa sve do velikog izvoznog potencijala. Takođe, veoma smo ponosni što nas je globalni igrač poput Lightspeed-a prepoznao kao partnera sa kojim može da razvija i dodatno unapređuje svoju platformu za on-line berzansko poslovanje. Takođe, voleli bismo da M&I Systems, Co. Group u budućnosti postane konsultantska kuća i podrška za rešenja Lightspeed-a u Evropi“, objašnjava Balaban.

 

On dodaje da se sve više kompanija odlučuje za outsourcing IT usluga jer to omogućava smanjenje troškova i optimizaciju poslovanja, veću produktivnost zaposlenih i firme u celini, fokusiranje na primarnu delatnost organizacije, kao i inovativni pristup novim znanjima i veću konkurentnost na tržištu.

 

“Mnoge softverske ili konsultantske kompanije, zainteresovane za IT outsourcing, kao i organizacije koje traže web ili biznis aplikacije koje doprinose povećanju efikasnosti i profita koriste outsourcing usluge kompanije M&I Systems, Co. Group”, naglašava Balaban.

 

Američka kompanija Lightspeed razvila je napredni softver koji korisnicima omogućava direktan pristup tržištu trgovine akcijama, odnosno on-line kupovinu i prodaju u realnom vremenu.

 

“Zahvaljujući naprednoj platformi koju je razvio Lightspeed, u on-line trgovanju mogu učestovati amateri- neko ko iz hobija kupuje ili prodaje akcije, ali i profesionalci kojima je to zanimanje. Ceo opisani proces isti je snimcima sa recimo Njujorške berze, koji je sigurno svako gledao u američkim filmovima, samo umesto velikih ekrana na Wall Street-u trgovci prate stanje na monitorima svojih računara”, objašnjava Balaban.

 

Raznovrstan paket proizvoda kompanije Lightspeed nudi IT alate dizajnirane da maksimalno zadovolje potrebe klijenata, počevši od polu-aktivnih trgovaca do onih koji se bave visoko frekventnim algoritmima trgovanja.

 

Ekskluzivna on-line zajednica klijenata, Lightspeed Spotlight, omogućava pristup edukacionim alatima, novostima i stručnim komenatrima o stanju na tržištu, kao i interaktivnim forumima na kojima korisnici mogu da razmenjuju ideje i strategije trgovine, a sve u cilju da se pomogne klijentima da postanu što bolji trgovci. Nenadmašna Lightspeed-ova tehnologija, u kombinaciji sa izuzetnom uslugom i obrazovnim resursima, pruža trgovcima hartija od vrednosti prednosti koje su  im potrebne kako bi uspeli.

 

Lightspeed je sa novosadskom kompanijom M&I Systems, Co. Group ostvario dugogodišnju saradnju, a potpisivanje novog sporazuma još jedan je u nizu uspešnih projekata koji su realizovale te dve softverske kompanije.

 

Kompanija M&I Systems, Co. Group je jedna od vodećih domaćih kompanija u ERP, BPM i BI rešenjima, sa više od 20 godine iskustva i više od 250 klijenata u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj i Sloveniji. Novosadska kompanija je partner i drugih velikih svetskih softverskih kuća: SAP, IBM, Software AG, itd.

newsmaster