Ericssonova biznis rešenja na Svetskom mobilnom kongresu

Ericsson cloud rešenja

Kako je danas mobilnost postala mejnstrim, mobilne mreže dobile su ulogu pokretača u procesu razvijanja cloud-a.

Ericsson, kao kompanija koja atkivno učestvuje u razvoju cloud computing-a, predstavio je novi Ericsson Cloud sistem. Ovo inovativno rešenje omogućava operatorima i provajderima da iskoriste tržišne prilike koristeći end-to-end fleksibilnost mrežnih resursa. Novi sistem omogućava distribuciju cloud computing servisa kao što je skladištenje podataka u mreži koje osigurava bolje korisničko iskustvo pri upotrebi aplikacija u “oblaku”, kao i efikasnije iskorišćavanje mrežnih resursa. Uz pomoć Ericssonovog cloud rešenja, operatori će biti u mogućnosti da predstave nove servise, kao i da konsoliduju postojeće na istoj platformi.

Ericsson Cloud sistem biće dostupan na tržištu u prvom kvartalu 2014. godine.

Rešenje za verifikaciju uređaja i aplikacija

Sa ekspanzijom tržišta mobilnih uređaja došlo je i do znatnog povećanja upotrebe novih usluga i servisa od strane korisnika. Na ovom konkurentnom tržištu, kada korisnici kupe novi proizvod ili se pretplate na uslugu, oni očekuju najbolje korisničko iskustvo već od prvog dana. Upravo zbog ovog podatka, proizvođačima uređaja i operatorima od ključnog je značaja da obezbede kvalitetnu ponudu pre puštanja uređaja ili servisa na tržište.

Da bi pomogao operatorima, Ericsson je predstavio svoje rešenje za verifikaciju uređaja i aplikacija. Do sada su samo „pametni telefoni“  bili testirani na ovaj način, a sada je moguće verifikovati kvalitet samih aplikacija, kao i machine-to-machine (M2M) uređaja.

Povezivanjem na operatorovu mrežu, Ericssonova Experience laboratorija omogućuje proizvođačima uređaja i operatorima da provere performanse svojih uređaja i aplikacija. Ericssonovi automatizovani alati za verifikaciju ubrzavaju proces kako bi se osiguralo da uređaji i aplikacije podležu regulatornim, međunarodnim i specifičnim zahtevima mreže.
Ericsson i Gemalto M2M rešenja

Proizvođači M2M uređaja danas moraju da obrate pažnju na mnoge promenljive parametre i aspekte prilikom izrade uređaja i njihovog puštanja na tržište. Kako bi odgovorio na ove izazove, Ericsson je uspostavio partnerstvo sa Gemaltom, vodećom kompanijom u domenu digitalne zaštite. Prvi zajednički projekat ove saradnje je M2M rešenje Dynamic Device Subscription Management.

Ovo integrisano rešenje sastoji se od Ericssonove Device Connection i Gemaltove Subscription Management platforme. Kombinacija nevedenih platformi smanjuje složenost implementacije čime su mobilni operatori dobili jedno integrisano M2M rešenje.
Ericssonova cloud, M2M i rešenja za verifikaciju uređaja i aplikacija biće predstavljena na Svetskom mobilnom kongresu (MWC) koji se od 25. do 28. februara održava u Barseloni.
Ericsson je vodeći svetski dobavljač telekomunikacionih usluga i tehnologija. Mi stvaramo „Umreženo društvo“ sa efikasnim real-time rešenjima koja nam omogućavaju da učimo, radimo i živimo slobodnije u održivim zajednicama širom sveta.

Mi obezbeđujemo servise, softver i infrastrukturu u IKT sektoru za mobilne operatore i druge industrije. Danas se više od 40% svetskog protoka mobilnih podataka obavlja putem Ericssonovih mreža i mi pružamo podršku operatorima koje imaju više od dve i po milijarde pretplatnika.

Poslujemo u 180 zemalja i zapošljavamo više od 100.000 ljudi. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York. Prihod u 2011. godini je bio 226,9 milijarde SEK (35 milijardi dolara).

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

newsmaster