CANON U GLOBALNOJ AKCIJI „SAT ZA NAŠU PLANETU“

Beograd, 25. mart 2013 – Kompanija Canon pridružila se globalnoj akciji „Sat za našu planetu“, koju realizuje Svetski fond za prirodu (WWF). Šest iskusnih i talentovanih fotografa iskoristili su akciju koja se sprovodi u celom svetu, da na zanimljiv način fotografišu znamenitosti Beograda, kao što su Kalemegdan, Pobednik, Kula Nebojša, Skupština Republike Srbije, Stari dvor, Hram svetog Save, zgrada Vlade, Palata Albanija, mostovi.

Katarina Dević, Časlav Petrović, Ivan Grlić, Ilija Milosavljević, Boris Bajčetić i Zoran Mirčetić su, pomoću najsavremenije Canon opreme, na svoj način vizuelno prikazali prednosti i cilj akcije „Sat za našu planetu“. Značaj uštede električne energije je veoma veliki u današnjem društvu, a ovi umetnici pokušali su to da približe javnosti, onako kako najbolje umeju – kroz svoje objektive.

Beograd je jedan od 7.000 gradova koji su se priključili globalnoj akciji, koja ima za cilj da ostvari budućnost u kojoj živimo u skladu sa prirodom.

“Sat za našu planetu” je postao najveća svetska globalna akcija u kojoj milioni ljudi, kao i brojne institucije, kompanije i mnoge organizacije, gase svetlo na sat vremena, a dekorativne rasvete su isključene i na zdanjima kao što su „Zabranjeni grad“ u Pekingu, „Ajfelov toranj“ u Parizu, „Bakingemska palata“ u Londonu, zgrada opere u Sidneju, čuveni most „Golden Gate“ i mnogim drugim.

 

 

***

newsmaster