KUPIME.COM I SIGURNA KUĆA U AKCIJI ZA BOLJI, LEPŠI I BEZBEDNIJI ŽIVOT ŽENA

Beograd, 15. mart 2013. Jedan od najposećenijih sajtova za grupnu kupovinu KupiMe.com, u saradnji sa Sigurnom kućom je pokrenuo veliku humanitarnu akciju pod sloganom „U mesecu žena – sigurna kuća za sve žene!“ Cilj ove akcije, koja će trajati još nedelju dana, tačnije do 31.marta 2013, je da pozove što veći broj ljudi, posetilaca KupiMe sajta da pokažu svoju humanost na delu i pomogne ženama kojima je pomoć preko potrebna.

 

„KupiMe.com je odlučio da se ne samo na Svetski dan žena, već tokom celog marta posveti pripadnicama lepšeg pola i da pronađe način na koji može da im život učini lepštim, boljim i sigurnijim. Upravo zbog toga smo pokrenuli akciju za pomoć sigurnim kućama, kao jedinom mestu gde žene koje trpe neki oblik psihičkog ili fizičkog nasilja mogu da se sklone i dobiju svu neophodnu pomoć.“ – istakla je Jelena Tešić, izvršni direktor Kupime.com

Sve koji žele da se priključe ovoj akciji i pomognu sigurnu kuću u Beogradu mogu da kupe vaučer u vrednosti od 150 dinara putem sajta KupiMe.com. Broj vaučera koji svaki pojedinac može kupiti nije ograničen, a sva prikupljena sredstva biće uplaćena na račun Savetovališta protiv nasilja u porodici, koji već godinama sprovode projekat pomoći ženama u Sigurnim kućama u Beogradu.

 

„Žrtve porodičnog nasilja su žene i deca kojima je potrebna naša pomoć da ponovo žive spokojno i sigurno. Sigurne kuće postaju bezbedno utočište za sve njih. U njima se ženama pruža psihosocijalna podrška, pomoć stručnih radnica, pomoć advokata, smeštaj, hrana, sredstva za ličnu higijenu, edukativni programi i zaposlenje. Samo tokom marta za normalno funkcionisanje sigurnih kuća potrebno je da prikupimo 200.000 dinara, zato bih ja apelovala na sve koje mogu da pomognu da se priključe ovoj akciji, kupe vaučer na Kupime.com sajtu i podrže žene koje trpe neki oblik nasilja.“ – istakla je Vesna Stanojevic iz Savetovalištva protiv nasilja u porodicama.

newsmaster