TELEKOM SRBIJA OMOGUĆIO LETOVANJE ZA 15 NAJMLAĐIH ŠTIĆENIKA DOMA ZA DECU I OMLADINU OMETENU U RAZVOJU „VETERNIK“

Grupa od 15 korisnika Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju „Veternik“, uzrasta od 10 do 14 godina, boraviće ovih dana u odmaralištu Crvenog krsta u Baošićima.

Tokom kraćeg klimatsko-rehabilitacionog oporavka, koji je zbog njihovog zdravstvenog stanja neophodan, deca će biti u prilici i da steknu nova iskustva koja će im pomoći prilikom uspostavljanja veza sa društvenom sredinom.

Predstavnici kompanije Telekom Srbija ispratili su grupu uoči polaska i poželeli im srećan put:

„Uvek nam je zadovoljstvo kada možemo da pomognemo i donesemo osmeh na dečja lica. Ovi mališani moći će da se odmore, kupaju, druže, ali i da steknu nova saznanja jer će za njih biti organizovani i posebni programi i aktivnosti. Mnogi od njih prvi put će  videti more. Nadamo se da će im ovo letovanje obezbediti dragocena iskustva na putu ka što samostalnijem životu“.

 

Dom „ Veternik“ pripada grupi ustanova socijalne zaštite koja pored usluga smeštaja pruža usluge trajne i sveobuhvatne brige za 574 dece i omladine različitog  stepena ometenosti, uzrasta od sedam godina do odraslog doba. U ustanovi se uče životne veštine neophodne korisnicima u svakodnevnom životu koje tako povećavaju individualnu nezavisnost, kvalitet života i smanjuju obavezu tuđe nege.

newsmaster