Fatstone i Ericsson pokreću sportski TV kanal

Ericsson TV platformaNorveški Fatstone Media i kompanija Ericsson potpisali su četvorogodišnji ugovor u domenu konsaltinga i eksternog upravljanja servisima (managed services) u vezi sa pokretanjem sportskog TV kanala. Fatstone kanal biće posvećen ekstremnim sportovima kao što su snowboarding, kitesurf, sportsko penjanje. Inicijalno, program će se emitovati u Nordijskim zemljama sa planom da se uskoro proširi na ostatak Evrope i SAD.

En-Mari Albertsen, direktorka Fatstone Media rekla je: “Izbor Ericssona je bio pravi potez, jer kao globalna kompanija oni već sada imaju više od 1.5 miliona sati emitovanog programa širom Evrope svake godine. Ericssonova rešenja omogućiće nam fleksibilnost i neophodnu brzinu koja će zadovoljiti potrebe našeg dinamičnog poslovnog okruženja.”

“Radujemo se saradnji sa Fatstoneom kao kreativnim i dinamičnim partnerom. Naša želja je da Fatstoneu omogućimo da se potpuno fokusiraju na razvoj programa i društvene mreže dok će naš zadatak biti da pružamo podršku našom fleksibilnom i skalabilnom platformom. Smatramo da nas naša inovativna rešenja u domenu TV tehnologije, veliko iskustvo kao i ekspertiza u domenu eksternog upravljanja servisima čine idealnim partnerom u segmentu distribucije TV programa,” istakao je Torsten Sauer, direktor Broadcast Services odeljenja kompanije Ericsson.
Kompanija Ericsson svake godine zajedno sa lokalnim i globalnim emiterima širom Evrope emituje više od 200 TV kanala. Od 2007. godine, u poslovanju sa emiterima, Ericsson primenjuje model eksternog upravljanja servisima, koji je 15 godina razvijan za mobilne operatore, omogućavajući emiterima da se fokusiraju na sadržaj i svoje korisnike.

Ericsson je svetski lider u domenu telekomunikacionih usluga i tehnologija. Mi stvaramo „Umreženo društvo“ sa efikasnim real-time rešenjima koja nam omogućavaju da učimo, radimo i živimo slobodnije u održivim zajednicama širom sveta.

Mi obezbeđujemo servise, softver i infrastrukturu u IKT sektoru za mobilne operatore i druge industrije. Danas se više od 40% svetskog protoka mobilnih podataka obavlja putem Ericssonovih mreža i mi pružamo podršku operatorima koje imaju više od dve i po milijarde pretplatnika.

Poslujemo u 180 zemalja i zapošljavamo više od 110.000 ljudi. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York. Prihod u 2012. godini je bio 227,8 milijarde SEK (33.8 milijardi dolara).

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress