Stvari do kojih nam je stalo – 56% korisnika više ceni podatke na računarima nego same računare

Stvari do kojih nam je stalo – 56% korisnika više ceni podatke na računarima nego same računare

Mnogi korisnici računara smatraju podatke koje imaju na svojim računarima mnogo važnijim i vrednijim od samog računara. U istraživanju, koje je sprovedeno tokom leta 2013, od strane B2B International i Kaspersky Lab, 56% ispitanih je reklo da su im fotografije i dokumenta mnogo važniji nego i najskuplji hardver koji poseduju. Međutim, ako dođe do napada virusa na računar, više od 50% korisnika ne bi moglo da povrati sve svoje podatke.

Šta ima veću vrednost: skupi kompjuter ili vredna prva fotogradija vašeg deteta, pa čak i ako je lošeg kvaliteta, na vašem hard disku? Laptop ili mejlovi koje ste razmenjivali sa vašim najdražima sačuvani  na njemu? Sjajni, savršeno dizajnirani tablet ili video zapisi okupljanja vaših starih prijatelja snimljeni njegvom kamerom? Većina ispitanih je bila dosledna u svojim odgovorima – lični podaci znače i vrede mnogo više od bilo kog uređaja, bez obzira na to koliko je skup.

Nažalost, ljudi veoma često izgube svoje vredne podatke: prema našem istraživanju, jedan u pet napada virusa se završio tako što su svi podaci bili izgubljeni. Čak 61% korisnika, čiji su kompjuteri bili napadnuti, nije mogao da povrati sve svoje podatke. Za sajber kriminalce lični podaci su trgovinska roba: oni mogu da ukradu vredne podatke i da ih iskoriste u nekoj od narednih pervara: na primer, da manipulišu onlajn bankovinim računom, ili da blokiraju pristup svim ključnim informacijama, pa da od korisnika traže novčanu nadoknadu kako bi sve to vratili onlajn. Korišćenje moblinih telefona je samo pogoršalo situaciju: svaki novi lični smart telefon ili tablet, daje prevarantima novu priliku za napad.

Iako obim i broj sajber pretnji raste, lične infromacije mogu da ostanu zaštićene uz pomoć  pouzdanog sigurnosnog softvera.

Briga o važnim stvarima

Već 16 godina Kaspersky Lab razvija tehnologije koje se efikasno bore sa sajber pretnjama. Svo to vremen, eksperti su uložili trud u to da ojačaju kompanijske proizvode tako da, pored sposobnosti da uoče sve tipove virusa, oni štite lične podatke korisnika i pružaju mogućnost bezbednog pristupa onlajn uslugama. Kaspersky Internet Security – Multi-Device je rešenje koje štiti vaše uređaje koji rade na različitim operativnim sistemima i razvijeno je namenski da ispuni pomenute zahteve.

Rešenje kombinuje najbolje vremenski testirane tehnologije napravljene da se bore protiv virusa, razvijene u kompaniji Kaspersky Lab. Bez obzira na tip uređaja i operacije koje izvodi – prebacivanje novca na račune porodice ili prijatelja preko platnog sistema na PC uređaju, preuzimanje paketa novih virtualnih muzičkih instrumenata na Mac računaru, pokretanje popularne igrice na Android smart telefonu ili tabletu, Kaspersky Internet Security – Multi-Device obezbeđuje jednaku visoku zaštitu digitalne imovine na svim uređajima. Proizvod integriše veliki broj naprednih tehnologija koji se bore protiv virusa, “fišinga”, spama,finansijskih napada, napada koji ciljaju na decu, ili krađe ličnih podataka ili uređaja.

Pored toga što je veoma efikasna zaštita protiv sajber pretnji, ovo rešenje ima još  jednu veoma vrednu osobinu – može da uštedi mnogo vremena dok ažurira licence na svim uređajima. Sva rešenja koja se nalaze na Kaspersky Internet Security – Multi-Device, se aktiviraju i ažuriraju preko jedne licence i korisnici mogu da izaberu preciznu kombinaciju i broj uređaja koji su pod zaštitom. Kada korisnici pređu na novije uređaje, postojeća licenca može da se prebaci na novi uređaj.

Pouzdano i lako za korišćenje, ovo bezbednosno rešenje Kaspersky Internet Security – Multi-Device, je dostupno za preuzimanje na Kaspersky Lab zvaničnom sajtu www.kaspersky.com/multi-device-security.

© 1997 – 2013 Kaspersky Lab ZAO

All Rights Reserved. Industry-leading Antivirus Software

newsmaster