PRVI TELEFON SA MOZILLA FIREFOX OPERATIVNIM SISTEMOM U TELENORU

Korisnici Telenorovih usluga  biće prvi koji će u Srbiji uživati u prednostima najnovijeg operativnog sistema za mobilne telefone – Mozilla Firefox

28. novembar 2013. – Telenor Srbija predstavlja svojim korisnicima u Srbiji One Touch Fire – prvi pametni telefon sa operativnim sistemom Firefox.

Pametni telefoni sa Firefox operativnim sistemom su prvi uređaji kojima upravljaju  veb-tehnologije. One Touch Fire je telefon odličnih performansi, lepog dizajna, lak za korišćenje, a osim toga, odlikuje ga i pristupačna cena.

Ovaj telefon sa jednostavnim korisničkim interfejsom, izuzetno lakom navigacijom i visoko optimizovanom grafikom možete već danas  poručiti u Telenorovoj veb-prodavnici, a  u  redovnoj prodaji u prodavnicama Telenora pojaviće se od 1. decembra.

„Cilj nam je da korisnicima u Srbiji omogućimo najbolje iskustvo u korišćenju uređaja i da im ponudimo najnovije modele. Sa Mozillinom otvorenom veb-platformom, Telenor nudi mogućnost korišćenja mobilnog interneta visokog kvaliteta i lako dostupne pametne telefone. Verujemo da ćemo pristupom unapređenim lokalnim aplikacijama i sadržajima doprineti povećanju broja korisnika mobilnog interneta u Srbiji“, rekao je Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora Srbija.

U prvoj polovini ove godine, na Svetskom kongresu mobilnih tehnologija (Mobile World Congress) u Barseloni, Telenor je najavio saradnju s Mozillom kako bi svojim klijentima u Centralnoj i Istočnoj Evropi mogao da ponudi mobilne telefone sa operativnim sistemom Firefox. Snažnom aktivnošću na tržištu Telenor Srbija je sada u mogućnosti da to i ostvari.

„Zadovoljstvo mi je što vidim da će naši korisnici u Srbiji, Mađarskoj i Crnoj Gori moći da uživaju u korišćenju mobilnih telefona sa sistemom Firefox OS, čime ćemo im pre novogodišnjih praznika omogućiti da koriste internet visokog kvaliteta. Zahvaljujući ovoj aktivnosti, jedan smo korak bliže povezivanju još jedne milijarde korisnika na internet“, rekao je izvršni potpredsednik Telenor grupe i direktor Digitalnog odeljenja Telenora Rolf-Erik Spiling.

Tristan Nitot, osnivač kompanije Mozilla Europe i ambasador modernih tehnologija objasnio je da je stvaranje sistema Firefox OS deo Mozilline misije da moć  interneta prenese u ruke korisnika i  omogući najbolje  iskustvo prilikom  njegovog korišćenja. „Jako smo srećni što je Telenor počeo sa ponudom prvih uređaja koji rade na sistemu Firefox OS u Srbiji, Crnoj Gori i Mađarskoj jer će na taj način doprineti stvaranju dodatnih  internet inovacija“, zaključio je Nitot.

Telenor Srbija (www.telenor.rs) deo je Telenor grupe, šestog mobilnog operatora po veličini na svetu, koji ima 157 miliona korisnika na 12 tržišta. Ova kompanija, sa početnim ulaganjem od 1,53 milijarde evra, najveći je pojedinačni investitor u Srbiji. Sa 3,2 miliona korisnika, Telenor pomaže ljudima da budu povezani na jednostavan i predvidiv način. Telenor Srbija ima 120 prodavnica u 85 gradova i 1,150 zaposlenih.