Smislili domene – osvojili gedžete

Onlajn takmičenje za kreativne korisnike nacionalnih internet domena, pod nazivom “Smisli domen i osvoji gedžet!” završeno je 16. decembra, a svoje predloge prijavilo je preko 500 učesnika. Žiri Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) je na osnovu glasova posetilaca sajta smisli.domen.rs i glasova članova Žirija, izabrao najkreativnije predloge.

Deset autora predloga su dobitnici jedne prve, dve druge, tri treće i četiri utešne nagrade, ukupno jednog laptopa i devet tableta:

NAGRADE

AUTORI

NAZIVI PREDLOGA

NAZIVI DOMENA

1.

Zoran Marić

Internet prodaja okvira za naočare

o-o.rs

2.

Sonja Todorović

Kultiviši se

kultivisise.rs

Mlađan Ristić

Razmena usluga

razmena.rs

3.

Jugoslava Lulić

Izrazi se digitalno

изразиседигитално.срб

Jan Farkas

Ukus doma

ukusdoma.rs

Milan Stojković

Bar-a-bar

barabar.rs

Utešne

Suzana Spasić

Beogradski mali pijac

beogradskimalipijac.rs

Sara Arva

Zapleši sa dugom…

pomahnitali-jednorog.rs

Una Zabunov

Naučni radovi koji su uredu

ur.edu.rs

Zvonko Gašparović

Obnovljivi izvori energije

heliossrbija.rs

Kreativno onlajn takmičenje “Smisli domen i osvoji gedžet!” sastojalo se u smišljanju zanimljivih, a još uvek slobodnih naziva .RS i/ili .СРБ domena, pogodnih za razvoj dobrih ideja za posao, život ili zabavu, koje zaslužuju da budu zaštićene sopstvenim internet domenom. Takmičenje je imalo i svoj edukativni aspekt, jer su se kroz njega objašnjavali tehnički zahtevi, pružale marketinške i kreativne preporuke i davali praktični saveti o registraciji naziva .RS i . СРБ internet domena, za lične ili poslovne potrebe. Takođe, kroz ovo takmičenje je obavljeno i svojevrsno istraživanje potreba, znanja i preferencija domaće internet zajednice, radi unapređenja rada RNIDS-a. Dobitnici će naknadno biti obavešteni o mestu i vremenu uručivanja nagrada.

newsmaster