Xerox povećava automatizaciju i predstavlja zlatno i srebrno metalik mastilo na novim štampačima

  1. mart 2015. – Zahvaljujući najnovijim Xerox uređajima u boji –  Versant®80 PressColor 800i/1000i Presses štampanje će postati isplatljivije, a preciznost slike i jarkih boja zagarantovana.

Za sve vrste i potrebe štampanja, Versant 80 Press kombinuje nove karakteristike i funkcionalnost kako bi brže proizvodio visokokvalitetne aplikacije na više različitih medija. Color 800i/1000i Presses sada pruža prave Pantone® metalik zlatnog i srebrnog suvog mastila koje omogućuje veću kreativnu i kompetitivnu prednost, dok povećana automatizacija omogućuje uređajima konstantni rad na najvišem nivou.

Versant 80 Press

Xerox Versant 80 Press kombinuje mogućnosti štamparske mašine sa jednostavnošću upotrebe. Offset kvalitet i automatizovane funkcije poboljšavaju kvalitet slike, boje i registracije. Ovaj uređaj štampa 80 A4 stranica u minuti i to ultra HD, 10bitnog kvaliteta slike na 2400 x 2400 dpi. Uz to, Versant 80 može štampati na različitim medijima zahvaljujući kompaktnom sastavu Belt Fuser i Xerox EA suvom mastilu niskog praga topljenja.

Za dodatnu produktivnost, u ovaj uređaj može se nadograditi opcionalni Performance Package koji održava nominalnu brzinu od 80 ppm na svim medijima, do 350 gsm uz in-line spektrofotometar za povećanu automatizaciju upravljanja bojama.

„Bili smo oduševljeni koliko je štampa sa Versant 80 Press dobro usklađena sa Pantone Matching sastavom boja. Pre ove štampe morali smo upravljati bojom, ali sa uređajem Versant 80 Press samo odaberemo spot boju i uređaj je reprodukuje već prvi put“, rekao je Betsy Allen, vlasnik Cortland Press&Carbon Copies.

Versant 80 Press dolazi sa izborom dva servera: Xerox EX-i 80 Print Server Powered by Fiery® ili Xerox EX 80 Print Server Powered by Fiery. Štamparske kuće mogu lako proizvesti personalizovanu komunikaciju sa dodatkom XMPie® uDirect® Classic Pro software.

Color 800i/1000i Presses

U pet godina od njegovog lansiranja, Xerox Color 800/1000 Presses pomogao je digitalnim štamparijama da prošire njihov posao proizvodeći aplikacije u boji sa slikama živih boja na različitim vrstama medija.

Najnoviji uređaj, Xerox Color 800i/1000i Presses, uključuje opcionalni Specialty Dry Ink Station koji unapređuje štampanje sa metalik zlatnim ili srebrnim suvim mastilom, a i nadalje postoji mogućnost aplikacije (spot on) prozirnog suvog mastila. Kompanija Xerox je prva na tržištu koja nudi štampanje srebrnim suvim mastilom pri nominalnoj brzini.

Sa ovim štamparskim mašinama štamparije mogu prebaciti proizvodnju malih serija visoko vrednih aplikacija sa specijalnim efektima, kao što su pozivnice, sertifikati i vizitkarte, na digitalno štampanje. Multi-pass štampa sa prozirnim mastilom dodaje posebnu dimenziju, a detalji odštampani srebrnim i zlatnim mastilom privlače pažnju na velikom rasponu aplikacija. Upravo zahvaljući ovim mastilima uređaja Xerox Color 800i/1000i Presses, kompanija Xerox osvojila je prvo mesto na svetski poznatom takmičenju Graph Expo 2014 Must See ‘Em.

„Mastila su neodoljiva. Daju dramatičan i upečtljiv naglasak štampi, što je ujedno impresivno i ostaje u pamćenju“, istaknuo je Greg Wallace, predsednik Harvard Pinnacle Group.

Uređaji su još opremljeni ‘Full Width Array’ funkcionalnošću za automatizaciju kritičnih funkcija uređaja. Uvedena su poboljšanja koja skraćuju vreme do proizvodnje i novi Xerox EX-P 1000i Print Server Powered by Fiery. 

Xerox

Od kada je kserografija izmišljena, pre više od 75 godina, ljudi iz kompanije Xerox (NYSE: XRX) pomažu kompanijama da pojednostave način rada. Danas smo globalni lider u poslovnim procesima i upravljanu dokumentima, pomažemo organizacijama svih veličina da budu efikasnije kako bi se usredsredile na svoje poslovanje. Sa sedištem u Norwalku, u Connecticutu, imamo više od 140.000 zaposlenih i poslujemo u više od 180 zemalja pružajući poslovne usluge, opremu za štampu i softvere za komercijalne i državne organizacije. Saznajte više na www.xerox.com.

newsmaster