Korisnik Visa kartice postao milioner

Beograd, 25. februar 2009. godine – Visa Inc, globalni lider u oblasti elektronskog plaćanja, objavila je danas rezultate zimske promotivne kampanje u okviru koje je najsrećnijeg korisnika Visa kartice nagradila sa milion dinara. Kampanja je pokrenuta kako bi korisnike kartica ohrabrila da koriste prednosti bezgotovinskog plaćanja tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

Pravo učešća imali su svi korisnici Visa kartica koji su u periodu između 1. decembra i 31. januara, koristeći svoje Visa ili Visa Electron kartice izvršili transakciju u vrednosti od 500 ili više dinara u prodavnicama ili lancima supermarketa koji su podržali kampanju.

Blizu 95 000 korisnika Visa kartica popunilo je kupone kako bi učestvovali u nagradnom izvlačenju, pokazujući na taj način lojalnost Visa brendu, koja je izgrađena na osnovu pogodnosti prilikom svakodnevnog plaćanja i sigurnosti koje pruža elektronsko plaćanje.

Prvu nagradu osvojila je Jelena Ukropina iz Novog Sada, koja je ove zime postala milioner zahvaljujući kompaniji Visa. “Zaista sam oduševljena. Kada sam popunjavala kupon nisam ni pomišljala da bih zaista mogla da pobedim. Posebno sam srećna jer svoju Visa karticu zaista koristim za svakodnevne kupovine”, izjavila je srećna dobitnica.

Osim dobitnika glavne nagrade, u okviru kampanje je još osamnaestoro korisnika Visa kartica nagrađeno iznosima u visini od po osam hiljada dinara, a ove iznose osvojili su kao autori najinteresantnijih novogodišnjih rezolucija. Neke od najneobičnijih odluka u novoj godini su želja da se kupi plac na mesecu, da se peva na gradskom trgu prepunom ljudi, kao i rešenost jednog korisnika Visa kartice da će „visirati” sva prodajna mesta u gradu.

Visa je, takođe, nagradila i trgovca koji je tokom prazničnog perioda izvršio najveći broj transakcija Visa karticama. U pitanju je Marijana Doknić, prodavačica u radnji Mango u Novom Sadu, koja je obavila sjajnih 1 297 transakcija Visa karticama i na taj način osvojila nagradu u iznosu od 200 hiljada dinara. Vesna Petković, pomoćnik prodaje u radnji Esprit u Bazaar šoping centru u Novom Sadu, koja je uslužila dobitnicu glavne nagrade i sama je nagrađena iznosom od 40 hiljada dinara.

Žan Mark Tonti, direktor razvoja poslovanja za jugoistočnu Evropu u kompaniji Visa, veruje da su kampanjom još jednom uspešno naglašeni razlozi zbog kojih kupci u Srbiju koriste Visa kartice. „Uspeh naše zimske kampanje jasno pokazuje da korisnici Visa kartica u Srbiji prepoznaju i žele da iskoriste sigurnost, ali i druge pogodnosti koje im Visa kartice pružaju prilikom svakodnevnog plaćanja. Naravno, promocija nam je dala odličnu priliku da se još jednom uverimo u lojalnost korisnika naših kartica, ali i da nagradimo trgovce za njihov naporan rad”, istakao je Žan Mark Tonti.

Visa International

Visa posluje kao najveća mreža elektronskog plaćanja koja pruža usluge obrade transakcija, kao i sistemske platforme koje omogućavaju elektronska plaćanja. Ponuda Vise uključuje kreditne, debitne, pripaid i potrošačke kartice sa oznakama Visa, Visa Electron, Interling i PLUS brendova. Visa je najprihvaćenija platna kartica na svetu, dok je Visa/Plus je jedna od najvećih globalnih mreža bankomata na svetu, koja nudi pristup gotovini u domaćoj valuti u preko 170 zemalja. Za više informacija, posetite www.corporate.visa.com