Lenovo je spreman da lansira uređaje sa Windows 10 operativnim sistemom

Premijerno prikazivanje brojnih PC i tablet uređaja sa Windows 10 operativnim sistemom

 

  • 2 u 1 uređaji, laptop, tablet i desktop računari opremljeni jednostavnom i besplatnom nadogradnjom za korisnike Windows 7 SP1 i 8.1
  • Sa novom verzijom programa Lenovo Companion i Lenovo Settings koji će pomoći korisnicima da dobiju najbolje performanse od svog računara, kao i integrisanim REACHit i Cortana aplikacijama za poboljšanu kontekstualnu pretragu koje će biti dostupne uskoro

Research Triangle Park, NC – 28. Jul 2015.: Kompanija Lenovo(HKSE: 992) (ADR: LNVGY) danas je objavila da će odmah započeti isporuku niza proizvoda koji su opremljeni Windows 10 operativnim sistemom. Lenovo ima obimnu listu proizvoda koji mogu da podrže ovu nadogradnju, uključujući popularne modele kao što su YOGA 3 Pro i YOGA 500. Korisnici Lenovo uređaja mogu da provere ovde da li njihov uređaj podržava ovu nadogradnju.

Lenovo je sarađivao sa kompanijom Microsoft kako bi učinio proces nadogradnje jednostavnijim, da bi korisnici Lenovo PC računara sa Windows 7 SP1 ili 8.1 operativnim sistemom mogli da ih nadograde na Windows 10. Počevši od 29. jula, kompanija će početi da objavljuje pakete za ažuriranje. Ako je korisnik rezervisao kopiju Windows 10 operativnog sistema, on će, nakon što se procesom verifikacije utvrdi da će imati bolje korisničko iskustvo, biti obavešten o tome i njegov računar će započeti sa preuzimanjem Windows 10 operativnog sistema.

Kako bi obezbedili korisnicima stabilno iskustvo na svim uređajima i operativnim sistemima, ovi paketi za ažuriranje su opremljeni brojnim aplikacijama za Lenovo računare. Nevi Lenovo Companion 3.0 alat za optimizaciju omogućuje da uređaj radi maksimalnim kapacitetom i može biti  iskorišćen da biti obavljena kompletna provera u bilo kojem trenutku kako bi bile utvrđene neophodne mere koje bi mogle da oslobode radnu memoriju računara ili ubrzaju sam uređaj.  Kao kontrolni centar za „pametan“ uređaj, novi Lenovo Settings program omogućuje korisnicima da se jednostavno prilagode i da podese na koji način će se njihov uređaj ponašati. Na primer, kada je u režimu rada za tablet uređaj, proizvod će podesiti opcije na displeju na osnovu svog položaja, za razliku od režima rada za tradicionalni laptop uređaj. Pored toga, prilikom korišćenja uređaja se takođe mogu promeniti podešavanja u zavisnosti od toga da li korisnik gleda film ili čita e-knjgu. Sa SHAREit tehnologijom, korisnici mogu veoma brzo da prebace fajlove sa jednog uređaja na drugi.  Korisnicima tablet uređaja, WRITEit tehnologija omogućuje da koriste olovku na jedan drugačiji način tako što im omogućuje da olovkom pišu u bilo koje polje za pretragu nakon čega se taj zapis pretvara u tekst.

Kao što je bilo najavljeno na Tech World konferenciji u maju, kompanije Lenovo i Microsoft su sarađivale kako bi integrisali tehnologije Cortana i REACHit, revolucionarnu aplikaciju kompanije Lenovo koja omogućuje korisnicima da pretražuju i upravljaju sadržajem na različitim uređajima i platformama za cloud skladištenje. Sa REACHit tehnologijom, Cortana postaje još pametnija i personalizovanija, omogućujući korisnicima da pronađu sadržaj kao što su i-mejl poruke, fotografije i video snimci na način koji nisu mogli da zamisle. Cortana i REACHit pružaju korisnicima jednostavan i intuitivan način za pretragu kao i kontekstualno razumevanje.

Ova funkcionalnost će biti dostupna Lenovo korisnicima u beta verziji početkom jeseni. Korisnici u SAD i Kini mogu da saznaju kako da se prijave za beta verziju na stranici: www.cortanareachit.com. Korisnici koji nemaju problem da sačekaju, krajem godine će autmatski dobiti aktuelnu verziju REACHit tehnologije kada ona bude bila globalno dostupna.

„Sa  Windows 10 operativnim sistemom, svet računara će postati personalizovaniji, produktivniji i u većoj meri povezan”, izjavio je Tom Šel (Tom Shell), viši potpredsednik jedinice za PC računare u kompaniji Lenovo. „U okviru cele naše linije PC proizvoda, od kućnih do poslovnih računara, obavili smo optimizaciju Lenovo uređaja tako da pružimo korisnicima bolje korisničko iskustvo, obezbeđujući im pritom poboljšane alate za pretragu kao što je Cortana sa REACHit tehnologijom.”

newsmaster