ASUS – GENEtski superiorna: mATX ROG Rampage II GENE matična ploča

Taipei, Tajvan; 24.02. 2009.

GENEtski superiorna: mATX ROG Rampage II GENE matična ploča omogućava maksimalne performanse kroz faktor minijaturnog oblika

ASUS, vodeći proizvođač matičnih ploča u svetu je danas na tržište pustio novu, baziranu na X58 ROG (Igračka republika – Republic of Gamers) Rampage II GENE kao odgovor na sve veću potražnju mATX matičnim pločama za igrače i entuzijaste. Pošto potiče iz ASUS-ove loze svetskih rekordera Rampage II, the Rampage II GENE se ponosi vrhunskim karakteristikama kao što su MemOK! za apgrejdovanje memorije bez brige, CPU Level Up za jednostavno poboljšanje performansi sistema i ugrađeni SupremeFX X-Fi za potpuno realistično zvučno okruženje.

mATX ROG Rampage II GENE

Atomski po veličini, atomski po snazi

Sa Rampage II GENE, ASUS je sjajno popunio mATX jaz u hvaljenoj ROG liniji proizvoda. Po prvi put, korisnici će moći da koriste punu snagu Intel® Core™ i7 procesora u kućištu koje je samo delić veličine i težine ATX desktop kompjutera. Izuzetna kombinacija mogućnosti overklokovanja, podešavanja i stabilnosti koju poseduje Rampage II GENE joj omogućava da jednostavno pobedi druge ATX matične ploče pune veličine.

MemOK! Svaka memorija je OK!

MemOK! je napravljen da obezbedi korisnicima iskustvo apgrejdovanja memorije bez brige. U slučaju da kompjuter ne uspe da podigne sistem nakon instaliranja nove RAM, sve što korisnik treba da uradi je da pritisne lako pristupačno dugme na matičnoj ploči i MemOK! će automatski učitati podešavanja koja su potrebna da bi se obezbedilo uspešno podizanje sistema. MemOK! može da brzo otkrije i reši probleme sa memorijom – čak i kada se koristi loša ili nestabilna memorija!

Vrhunski zvuk u igricama sa SupremeFX X-Fi

Ugrađeno SupremeFX X-Fi rešenje nudi oštar zvuk i neverovatno realistične zvučne efekte tokom igranja. Zvanični EAX zvučni efekti od EAX 1.0 do EAX HD4.0 omogućavaju igračima da uživaju u potpunom uživljavanju u podržavane igrice. Gromoglasni pozicioni zvučni sistem X-Fi CMSS3D daje igračima značajnu prednost u igrici, dok Crystalizer dramatično poboljšava ukupni kvalitet zvuka.

Specifikacije

Model Rampage II GENE
CPU LGA1366 utikač za Intel® Core™ i7
Čip Intel® X58/ICH10R
Sistem Bus Do 6.4 GT/s sa QuickPath interkonekcijom
Memorija 6 x DIMM, trostruki kanal, do 24GB
DDR3 2000(O.C.)/1800(O.C.)/1600(O.C)/1333/1066 MHz
Prorez za ekspanziju 2 x PCIe2.0 x16 prorez, podržava dvojni x16
1 x PCIe2.0 x4
1 x PCI 2.2
Multi-GPU Podržava NVIDIA SLI™ / ATI CrossFireX™
Čuvanje 7 x SATA 3.0 Gb/s
1 x eSATA 3.0 Gb/s
1 x UltraDMA 133, podržava RAID 0, 1, 0+1, 5, i JBOD
LAN Gigabit LAN
Audio Onboard SupremeFX X-Fi 8-Ch. Audio sa EAX4.0 podrškom
Drugi I/O portovi 1*PS/2, 1*eSATA, 1*IEEE1394a, 1*Clr CMOS, 1*Optical S/PDIF
USB / IEEE1394a 12 x USB2.0 (6+6)  / 2 x 1394a portovi (1 na poleđini I/O, 1 ugrađen)
Povezivanje ventilatora 5 (1 x CPU / 2 x na kućištu / 2 x opciono)
Softver(puna verzija) Kaspersky antivirus, Futuremark® 3DMark™06 Napredno izdanje
Karakteristike MemOK!, CPU Level Up, Keyboard-TweakIt, Extreme Tweaker, iROG, Loadline Calibration, LCD Poster, EPU-6 Engine, Q-Fan plus, Voltiminder LED
Faktor forme mATX Form Factor, 9.6”x 9.6” (24.4cm x 24.4cm)

Napomena: Specifikacije se mogu menjati bez prethodnog obaveštenja. Posetite www.asus.com za dodatne detalje.

O ASUS-u

ASUS je vodeća kompanija u novoj digitalnoj eri. Sa više od deset hiljada zaposlenih širom sveta i istraživačkim i dizajnerskim timom svetske klase, obrt kompanije je u 2008. godini bio 8.1 milijardi dolara. ASUS se nalazi među 10 vodećih IT kompanija prema “InfoTech 100” iz BusinessWeek-a i nalazi se na toj listi 11 godina za redom.

Kontakt za odnose s javnošću
ASUSTeK Computer Inc.