Novi Philipsov monitor s Quad HD slikom na kompaktnom 25-inčnom monitoru

258b6qj 1
  • Izuzetno uzak okvir čini ekran većim
  • Flicker-Free tehnologija smanjuje umor očiju
  • SmartErgoBase omogućava porodicama ergonomsko podešavanje

 

Beograd, 24. septembar, 2015. – MMD, vodeća tehnološka kompanija i brand licencirani partner za Philipsove monitore lansirao je novi 25-inčni monitor s AH-IPS LED zaslonom i Quad HD rezolucijom. Tako od sada korisnici mogu iskusiti kristalno čiste slike na kompaktnom ekranu i pritom biti ekološki osvešteni sa obzirom da novi Philipsov monitor dolazi sa 65 posto reciklirane plastike i ne sadrži  PVC (polivinil klorid) i BFR (bromirani inhibitor plamena).

Quad HD na manjem ekranu

Ovaj najnoviji Philipsov monitor nudi izuzetno oštru i čistu Quad HD sliku od 2560 x 1440 ili 2560 x 1080 piksela. Tajna koja stoji iza ovih zapanjujućih rezultata je visokovalitetni ekran sa ekstremno gustim brojem piksela koji dolazi s raznolikim izvorima povezivanja kao što su DisplayPort, HDMI i Dual link DVI. Uspoređujući ga sa širokokugaonim ekranima, napredni AH-IPS panel omogućuje izvrsnu reprodukciju boja, brzo vreme odziva i nisku potrošnju energije.

Bez obzira na to da li su korisniku potrebne izuzetno detaljne informacije za CAD-CAM rad na računru ili jasne boje i čistoća slike za 3D grafičke aplikacije, ovaj visoko kvalitetni Philipsov monitor nudi kristalno čiste slike upravo kakve ovi korisnici zahtevaju. Povrh toga, u monitor su ugrađeni stereo zvučnici za multimediju, USB 3.0 za brzi prenos podataka i punjenje mobilnog telefona. Uzimajući sve u obzir, ove karakteristike omogućavaju korisnicima veću produktivnost.

Smanjuje umor očiju

S obzirom na to kako se osvetljenje kontroliše na ekranima s LED pozadinskim osvetljenjem, korisnici često vide titranje slike na ekranu što može uzrokovati umor očiju. Philips Flicker-Free tehnologija reguliše osvetljenje i smanjuje titranje  za ugodnije gledanje čak i na duže vreme.

Ultra tanki okvir

Zahvaljujući svojem ultra sofisticiranom ekranu, spoljna debljina okvira novog Philipsovog monitora je široka samo 2.5 mm. Kombinujući unutrašnji deo ekrana od samo 3.5 mm, celokupne granične dimenzije su značajno manje pružajući minimalno ometanje i maksimalan užitak gledanja. Specijalno dizajniran za više ekrana u jednom omogućuje napredno iskustvo uz igre, grafički dizajn i profesionalne aplikacije pri čemu ultra tanki okvir ovog monitora definitivno dočarava gledaocu veću prostranost monitora.

Ekološki prihvatljiv i prilagođen korisniku

Osim što je napravljen od ekološki prihvatljivih materijala sa visokom postotkom reciklirane plastike, monitor takođe nudi i odlične ergonomske krakteristike. Napredni SmartErgoBase dopušta spuštanje monitora skoro do nivoa radnog stola za što udobniji ugao gledanja. Fleksibilna visina ekrana idealna je i za korisnike koji nosi bifokalne, trifokalne i progresivne naočare, a prilagođava se i korisnicima različitih visina što takođe pomaže u smanjenju umora i naprezanja očiju.

Novi Philipsov monitor biće dostupan krajem  septembra po ceni od 399 EUR

Više informacija o Philipsovim LCD monitorima: http://www.philips.hr/c-m-pc/monitori

Tehničke karakteristike – Philipsov 258B6QJEB monitor

258B6QJ_1

Vrsta LCD monitora, veličina AH-IPS LCD, 25″ (63.4 cm)
Tehnologija pozadinskog osvetljenja W-LED
Optimalna rezolucija 2560 x 1440 @ 60Hz
Ugao gledanja 178º (V) / 178º (O), @ C/R > 10
Osvetljenje 350 cd/m²
SmartContrast omjer 20,000,000:1
Razmak piksela 0.216 x 0.216 mm
Boje prikaza 16.7 M
SmartResponse tehnologija 5 ms (Grey to Grey)
Mogućnost povezivanja VGA (analogni), DVI-Dual Link (digitalni, HDCP), HDMI, (digitalni, HDCP), DisplayPort, USB 2.0 x 2, USB 3.0 x 2 (1 uz B.C.1.2), odvojena sinhronizacija, Sync on Green PC audio ulaz, izlaz za slušalice
Stalak Podešavanje visine: 130 mm

Zakretanje: 90 stepeni

Okretanje: -65/65 stepeni

Nagib: -5/20 stepeni

Usklaađenost i standardi CE oznaka, FCC B klasa, SEMKO, cETLus, CU-EAC, TCO 6.0, EPA, PSB, WEEE, CECP, TUV Ergo, TUV/GS

 

O MMD-u

MMD (Multimedia Displays) u potpunom je vlasništvu kompanije TPV, osnovane 2009. Godine ugovorom o licenci s Philipsom. Kao jedan od vodećih brendova na tržištu LCD monitora i ekrana, prisutan je širom sveta. Kombinujući snagu Philipsovog brenda s TPV-ovomstručnom proizvodnjom i dizajnom desktop monitora, komercijalnih ekrana i LCD  televizora, MMD se ponosi svojim inovativnim proizvodima i bržim i kvalitetnijim delovanjem na tržištu. MMD deluje na međunarodnom nivou sa evropskim sedištem u Amsterdamu i lokalnom kncelarijom za istočnoevropsko tržište u Pragu. Kroz mrežu lokalnih prodajnih agenata MMD radi sa svim većim evropskim IT distributerima i preprodavacima. MMD-ov centar za dizajn i razvoj nalazi se na Tajvanu.

Za više informacija o brendu MMD i proizvodima posetite internet stranicu www.mmd-p.com

newsmaster