ICBPI I BASSILICHI S.p.A. – ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Icbpi Logo2

ICBPI I BASSILICHI S.p.A. – ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

ICBPI POTPISAO UGOVOR O KUPOVINI BASSILICHI S.p.A., KOJI NASTAVLJA STRATEGIJU ULAGANJA U FINANSIJSKI SEKTOR

Milano, februar 2017. – Lider u pruzanju monetarnih, finansijskih i bezbednosnih usluga u Italiji ICBPI (Istituto Centrale delle Banche Popolari Italiane S.p.A.) otkupio je 100% vrednosti Bassilichi S.p.A., po ceni od 230 miliona eura. Ovom akvizicijom obuhvaćene su i dve srpske kompanije, Bassilichi CEE i Ars Blue, koje su postale deo globalne mreze ICBPI, jednog od najvažnijih evropskih igrača u domenu pruzanja finansijskih usluga.

Ova transakcija će omogućiti ICBPI dalje širenje svoje ekspertize i baze klijenata na Italijanskom trzištu, kao i dodatne povoljnosti kada su u pitanju plaćanja i sve finansijske usluge.  Bassilichi S.p.A. , koji je vlasnik dve srpske kompanije, Bassilichi CEE i Ars Blue, će zadržati svoj korporativni identitet, i dodati ICBPI grupi ekspertizu u domenu pruzanja usluga iznajmljivanja i prodaje, instalacije i tehničke podrške bankomata i POS terminala.

ICBPI Grupa nudi kompletan asortiman usluga i infrastrukturu za bankarske i osiguravajuće institucije, kao i institucije javnog sektora. Zaključno sa 31. decembrom  ICBPI je prijavio neto prihod od 679M eura i neto dobit od 91 mil EUR.

Bassilichi je jedna od najznačajnijih kompanija u sektoru pruzanja usluga platnog prometa, nudi kompletnu paletu inovativnih rešenja za banke, kompanije, kao i javni sektor. Pored usluga plaćanja, Bassilichi takođe nudi sveobuhvatnu tehničku podršku i integrisana sigurnosna rešenja.

newsmaster