Ericsson gradi inovativne gradske mreže

Kompanija Ericsson potpisala je ugovor o daljem unapređenju i upravljanju gradskom mrežom bez operatora u švedskom gradu Hudiksvalu. Ovo je prvi projekat gde Ericsson proširuje i upravlja gradskom mrežom. Zahvaljujući postojećem optičkom sistemu, Hudiksval je postao centar globalnih istraživanja i naučnih studija.

Gradska mreža je osnova inovativnog komunikacijskog okruženja koje švedski grad Hudiksval gradi u cilju unapređenja ekonomskog rasta. Širokopojasno rešenje otvorene mreže omogućava stanovništvu da odabere usluge Internet od dobavljača po sopstvenom izboru. Stanovnici ovog grada biće u mogućnosti da izaberu specijalizovane širokopojasne usluge velike brzine, kao što su IPTV visoke definicije i video na zahtev.

’’Ericsson odlazi korak dalje u obezbeđivanju gradske mreže sledeće generacije za konkurentna rešenja IT infrastrukture za otvorene mreže. Otvorene mreže omogućuju opštinama i njihovim stanovnicima veću uštedu i najviši nivo usluga. Ponosni smo što smo izabrani da budemo partneri Hudiksvala’’, izjavio je Mikael Bakstrom, predsednik Ericssona za Nordijski i Baltički region.

Ericsson će do 2016. godine upravljati mrežom za operatora mreže sa otvorenim pristupom Zitius. Na osnovu potpisanog ugovora, Ericsson će obezbediti i instalirati EDA 1200 priključke za optički pristup i metro agregaciju, SmartEdge Multi-Service Edge rutere i osnovne mrežne proizvode.

|Search: Find More About Ericsson gradi inovativne gradske mreže|