Virtualizacija je rešenje

BEOGRAD, 28. maj 2009 – Kompanija HP, Intel i VMware organizovale su u hotelu Zira jedinstveni skup na jednu od trenutno najaktuelnijih IT tema – virtualizacija. Cilj skupa „Sada je vreme za virtualizaciju!“ bio je da se korisnici upoznaju sa prednostima koje kompanije mogu imati implementacijom i IT konsolidacijom putem virtualizacije.

Tehnologija i procesi za kreiranje kompletne i efikasne konsolidacije IT infrastrukture putem virtualizacije omogućavaju kompanijama da istovremeno ispune više ciljeva. HP server i storidži, VMware softver i novi Intel® Xeon® procesori serije 5500 zajedno povećavaju operativnu efikasnost i iskorišćenost kapaciteta za do 60 odsto, dok smanjuju troškove za do 52 odsto godišnje, po korisniku.
Ris Ostin, menadžer proizvoda i marketinga u sektoru virtualizacije za HP EMEA region, izrazio je zadovoljstvo samom konferencijom i odzivom budućih i postojećih korisnika rešenja za virtualizaciju.

“Reakcija koju je današnji skup imao na srpskom tržištu je izuzetna i pokazuje da su kompanije spremne za implementaciju rešenja koje HP sa svojim partnerima nudi”, istakao je g-din Austin. “Ovo je samo jedan od stepenika koje Srbija prelazi u razvoju na već postojećem tržištu, uprkos svetskoj ekonomskoj krizi. Sada je pravi trenutak za predstavljanje rešenja koja kompanijama mogu pomoći da efikasno koriste svoje resurse“.

„Partnerstvo sa HP-om nam je od izuzetne važnosti, kako u Srbiji, tako i u celom svetu. Ovakve konferencije odlična su prilika da pokažemo kako uz integraciju HP i VMware proizvoda korisnicima, koji sve više prepoznaju značaj i prednosti virtualizacije, možemo pružiti najbolja rešenja” – rekao je Marek Svirad, stariji regionalni menadžer za Istočnu Evropu kompanije VMware.

Uroš Huzjak, predstavnik kompanije Intel, koji je došao iz Slovenije, naglasio je da je Intel ovom prilikom predstavio nove Intel® Xeon® procesore serije 5500 na kojima se baziraju serveri i storidži koje HP proizvodi. “Danas smo imali odličnu priliku da, i u Srbiji, predstavimo oblik saradnje koju HP i Intel imaju na svetskom nivou” – rekao je Uroš Huzjak.

Svi zainteresovani poslovni partneri i korisnici savete stručnjaka ubuduće mogu dobiti putem linka www.hp.rs/virtualizacija

|Search: Find More About Virtualizacija je rešenje|