Samsung Electronics globalno lansira prvi 240Hz 4K gejming monitor Odyssey Neo G8

Odyssey Neo G8_2

Odyssey Neo G8 nudi neverovatnu brzinu osvežavanja od 240Hz zahvaljujući Quantum Mini LED tehnologiji

Beograd – 3. avgust 2022 – Samsung Electronics Co., Ltd., globalni lider u sektoru gejming monitora, najavio je dostupnost linije gejming monitora za 2022. godinu na globalnom nivou – Odyssey G85NB i G75NB, čime dodatno učvršćuje vodeću poziciju serije Odyssey u pružanju najsveobuhvatnijeg i najrealističnijeg gejming iskustva na tržištu. Model G85NB – prvi 240Hz 4K gejming monitor na svetu – dostupan je u veličini od 32 inča i nudi izuzetno realan kvalitet slike, kratko vreme odziva i savršene performanse.

„Samsung sa oduševljenjem predstavlja najbrži 4K gejming monitor na svetu koji pruža još veće mogućnosti i inovacije na tržištu, stvarajući novo i neverovatno impresivno iskustvo“, izjavila je Hejesung Ha, izvršna potpredsednica divizije za vizuelne prikaze kompanije Samsung Electronics. „Gejmeri žele realistično iskustvo u kombinaciji sa svojim likom i scenom, a Odyssey to omogućava zahvaljujući superiornim funkcijama i realnim kvalitetom slike koji oduševljavaju igrače.“

Odyssey Neo G8 (G85NB) – Neprikosnoven po brzini i rezoluciji

Novi Odyssey Neo G8 od 32 inča je prvi i najbrži monitor na svetu koji kombinuje 4K (3840 x 2160) 1000R zakrivljeni VA panel na bazi Quantum Matrix tehnologije, uz superbrzu stopu osvežavanja od 240Hz i vreme odziva od 1ms (GtG[1]). 4K rezoluciju takođe podržava raspon boja do 95% DCI-P3 spektra. Dizajn modela Neo G8 je inspirisan legendarnim stilom modela Odyssey Neo G9, nudeći modernu spoljašnjost u kombinaciji sa funkcijama za savršene gejming performanse.

Zajedno sa AMD FreeSync Premium Pro, izuzetna brzina osvežavanja ovog monitora od 4K 240Hz i neverovatno kratko vreme odziva od 1ms omogućavaju igračima da ostvare preciznost kao u realnom svetu kako bi maksimalno iskoristili svoj potencijal i takmičili se na najvišem nivou u bilo kom gejming okruženju. Neo G8 takođe koristi Quantum Mini LED tehnologiju koja obezbeđuje veoma dobru i preciznu kontrolu gusto raspoređenih LED-ova, tako da gejmeri vide i tamne i svetle scene onako kako žele. Pored toga, Quantum HDR 2000 sa maksimalnim nivoom osvetljenja od 2000 nita i odnosom statičkog kontrasta od milion prema jedan, igračima omogućava da vide i najsitnije detalje radi neprikosnovenog iskustva.

CoreSync osvetljenje sa zadnje strane automatski detektuje boje na ekranu i projektuje ih u realnost za još dublje uranjanje u svet igara.

Odyssey Neo G8 je takođe napravljen da pruži širok spektar inovativnih funkcija koje unapređuju iskustvo gejminga. Ovaj monitor je opremljen novom displej tehnologijom pod nazivom Matte Display, koja obezbeđuje zaštitu od odsjaja i refleksije, svodi ometanje na minimum i pomaže da igrači ostanu skoncentrisani na sadržaj pred sobom. Pored toga, ovaj monitor nudi i stalak podesive visine (HAS), kao i funkciju rotiranja i nagiba u cilju ergonomske efikasnosti i postavljanje u skladu sa pravilima Asocijacije za video elektronske standarde (VESA). Zahvaljujući fleksibilnosti modela Neo G8, korisnici mogu da organizuju svoj prostor za maksimalnu udobnost i produktivnost.

Model G85NB je nedavno nagrađen za svoju inovativnu tehnologiju i proglašen pobednikom za najbolju inovaciju u gejming kategoriji, a osvojio je i Počasnu nagradu za inovacije, takođe u gejming kategoriji.

Odyssey Neo G7 (G75NB) – Uronite u virtuelni svet sa vrhunskom Mini-LED tehnologijom

Samsung proširuje svoju liniju Odyssey gejming monitora novim modelom Odyssey Neo G7, 32-inčnim 4K (3840 x 2160) monitorom sa 1000R zakrivljenim VA panelom, stopom osvežavanja od 165Hz i vremenom odziva od 1ms (GtG), pružajući vrhunske gejming performanse.

Ove performanse omogućavaju brojne funkcije koje su iste kao kod modela Odyssey Neo G8, uključujući AMD FreeSync Premium Pro, Quantum Mini LED tehnologiju, kao i Quantum HDR 2000 sa maksimalnim nivoom osvetljenja od 2000 nita i odnosom statičkog kontrasta od milion prema jedan, radi sveobuhvatnog doživljaja virtuelnog sveta za igrače, bez obzira koja je igra u pitanju.

Ovo sveobuhvatno iskustvo je dodatno unapređeno CoreSync osvetljenjem sa zadnje strane monitora, koje jarke i živopisne boje pretvara u realnost koje stvaraju nezaboravna iskustva.

Ergonomično postolje, pored funkcije Auto Source Switch+, garantuje da monitor radi u korist igrača i eliminiše sve zastoje u cilju maksimalnih performansi, produktivnosti i udobnosti. Igrači takođe mogu brže da pristupe svom sadržaju bez pretraživanja tako što će jednostavno uključiti PC kako bi monitor trenutno prepoznao i prešao na traženi sadržaj.

Gejming monitori Samsung Odyssey G85NB i G75NB su dostupni širom sveta[2], a u Srbiji po preporučenoj ceni od 175.999 dinara za G85NB i 152.999 dinara za G75NB. Za više informacija posetite: https://www.samsung.com/rs/.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite Samsung novinarsku sobu na adresi http://news.samsung.com.

[Specifikacije Table]

Model G85NB G75NB G40B
Ekran Veličina ekrana 32” 32” 27″ 25″
Ravan/zakrivljen 1000R zakrivljen 1000R zakrivljen ravan
Format ekrana 16:9
Osvetljenje (standardno) 350 cd/㎡

(maks. 2000 cd/㎡)

350 cd/㎡

(maks 2000 cd/㎡)

400 cd/㎡
HDR Quantum HDR 2000 Quantum HDR 2000 HDR10
Rezolucija 3,840 x 2,160 (UHD) 1,920 x 1,080 (FHD)
Stopa osvežavanja Maks. 240Hz Maks. 165Hz Maks. 240Hz
Vreme odziva 1ms(GTG)
Ugao gledanja Angle 178°(horizontalno)/178°(vertikalno)
Gejming funkcije Promenljiva stopa osvežavanja FreeSync Premium Pro FreeSync Premium,

G-Sync kompatibilan

CoreSync osvetljenje Da
Ostalo (1) Crni ekvilajzer, Low Input Lag režim, optimizator stope osvežavanja

 Super Arena Gaming UX, Auto Source Switch+,

Prilagodljiva slika, ultraširoki pregled igre, bez treperenja

Ostalo Boja prednje strane Crna
Boja zadnje strane Bela Crna
Interfejs Display Port 1.4 (1EA),
HDMI 2.1 (2EA),USB3.0 gore (1EA) i dole (1EA)
Display Port 1.2 (1EA),
HDMI 2.0 (2EA),
Ergonomičnost HAS (stalak prilagodljive visine), okretanje, nagib, rotiranje
Postavljanje na zid 100 x 100

Izvor: Represent

[1] Sivi tonovi. Merna jedinica brzine piksela. Koristi se za merenje vremena odziva gejming monitora.
[2] Dostupnost može zavisiti od tržišta.

newsmaster