Microsoft u potrazi sledeće generacije devojaka i žena u svetu tehnologije i veštačke inteligencije

Fotografije - Microsoft

Jeste li nedavno diplomirali ili sta studentkinja na Univerzitetu u Srbiju i jako ste zainteresovani za veštačku inteligenciju? Želite li da učite od iskusnih mentorа, sarađujete sa kolegama iz različitih zemalja i razvijate inovativna Ai rešenja u cilju društvene dobrobiti? Ako je odgovor da, onda bi trebalo da se prijavite za “Women in Ai” hakaton, ekskluzivni događaj namenjen upravo vama!

Women in Ai” hakaton je dvodnevni online događaj koji organizuju Microsoft i Coderspace, sa ciljem da inspiriše i osnaži mlade žene da se bave karijerom u oblasti Ai. Namenjen je isključivo studentkinjama sa univerziteta jugoistočne Evrope, uključujući sledeće zemlje: Tursku, Grčku, Maltu, Kipar, Srbiju, Hrvatsku, Bugarsku i Sloveniju.

Kao učesnica, imaćete priliku da radite u međunarodnim timovima, koristite Microsoft Azure Ai services i kreirate pilot projekte “Ai for Good” koji mogu imati pozitivan uticaj na svet. Takođe ćete imati priliku da čujete inspirativne govornike, umrežavate se sa devojkama istog interesovanja i sličnog razmišljanja i dobijete povratne informacije od širokog panela stručnjaka. Ovaj jedinstven događaj je osmišljen kako bi vama i ostalim učesnicama omogućio da iskoristite snagu veštačke inteligencije, pokažete svoje veštine, učite jedne od drugih i zajedno radite na inovativnim Ai projektima.

Najbolji projekti će osvojiti nagrade i sertifikate, a kao znak zahvalnosti za učešće, svaka će dobiti malu uspomenu od Microsofta.

Da biste se prijavili, potrebno popuniti online formular do 25. februara 2024. godine. Možete se prijaviti pojedinačno ili kao tim od najviše četiri članica.

Imajte na umu da bi trebalo da posedujete odlično znanje engleskog jezika, jer će sve sesije biti na engleskom, dok će naši treneri svakako biti tu da pruže podršku na vašem lokalnom jeziku i odgovore na vaša pitanja tokom procesa prijave za hakaton. Takođe je poželjno da imate neko iskustvo sa Ai tehnologijama, kao što su OpenAI/Azure OpenAI modeli.

“Women in Ai” hakaton će se održati od 8. do 9. marta 2024. godine putem platforme Microsoft Teams. Događaj je otvoren za stanovnike sledećih zemalja: Turska, Grčka, Malta, Kipar, Srbija, Hrvatska, Bugarska i Slovenija. Molimo vas da posetite našu web stranicu za više informacija i raspored.

Ne propustite ovu priliku da pokažete svoje veštine, učite od drugih i zabavite se uz veštačku inteligenciju. Prijavite se odmah i budite deo “Women in AI” hakatona!

Izvor; lbs-team

newsmaster