BENCHMARK SAJT DOBIO SVOJU KOMPJUTERSKU RADNJU

Beograd, 07. jul 2009. – Tokom deset godina rada Benchmark sajt je zajedno sa svojim posetiocima, populacijom  od tridesetak hiljada članova, uspeo da izgradi sebe kao svojevrsnog činioca domaćeg  IT tržišta i postane njegov važan deo. U ovoj jubilarnoj godini realizovan je do sada najambiciozniji projekat  – u saradnji sa WinWin Computer Shop maloprodajnim lancem, delom Alti grupe,    otvorena je najspecifičnija prodavnica računarske opreme u Srbiji pod imenom Bench House. Svečano otvaranje radnje koja se nalazi u Kozjačkoj ulici broj 4 u Beogradu, odigralo se 7. jula      2009. godine.  Izložbeni i prodajni prostor od oko 150 kvadratnih metara atraktivnog je i modernog dizajna, kako bi ne samo po ponudi, već i po izgledu enterijera, Bench House bio IT shop broj 1 u Srbiji.

„Iako je retail tržište u Srbiji evidentno napredovalo tokom proteklih godina, na osnovu svakodnevne interakcije sa našim posetiocima, zaključili smo da nijedan domaći retailer nije uspeo da pogodi žicu najzahtevnijim korisnicima. Iskustva i utisci posetilaca Bench Foruma govorila su nam da još uvek nema onog pravog mesta gde bi potencijalni kupci dobili potpunu satisfakciju u vidu natprosečne usluge, dobre ponude, stručnih saveta, kvalitetnog i dovoljno brzog servisa. Odatle se upravo rodila ideja da u saradnji sa kompanijom WinWin pokušamo da napravimo nešto nesvakidašnje” – objasnio je ovom prilikom direktor i glavni i odgovorni urednik Bench sajtova, gospodin Petar Gredelj.

Bench House će se bogatstvom svoje ponude razlikovati od stereotipne ponude na tržištu, a glavni akcenat biće na kvalitetu. Na jednom mestu kupci će moći da pronađu postavku najnovijeg hardvera, kao i specifične i eksluzivne core komponente kojih nema u drugim radnjama. Tehnički potkovan i ljubazan tim regrutovan upravo među posetiocima Bench Foruma je tu da pruži maksimalnu podršku pri odlučivanju za neki od proizvoda iz široke ponude komponenti najpoznatijih svetskih proizvođača, bilo da je reč o procesoru, grafičkoj karti, matičnoj ploči, hard disku, hlađenjima ili kućištima, za svačije ukuse i mogućnosti. Osim komponenti, kupcima je na raspolaganju kvalitetan izbor notebook računara, monitora i svih vrsta kompjuterskih periferija. Insistiranje na kvalitetu u svakom smislu nikako ne znači da će Bench House biti okrenut samo kupcima sa dubokim džepom – pored high-end segmenta biće zastupljena i brižljivo odabrana mainstream ponuda, zahvaljujući čemu će svaki kupac moći da pronađe ono što mu odgovara.

Posetioci Benchmarka će otvaranjem Bench House radnje konačno dobiti i svoju „kuću”.  Njen vrlo važan deo jeste Bench Klub koji se nalazi u donjem nivou, zamišljen kao prostor u koji može da se svrati i kada nikakva kupovina nije planirana, i bez osećaja nelagode popije kafa, popriča                        i prodiskutuje sa ostalima o novim proizvodima, pregleda pošta na sopstvenom notebooku ili na računarima za koje je za posetioce obezbedila kompanija MSI. Da Bench Klub ne bi bio samo „hardware café”, u njemu su osmišljena i vrlo zanimljiva dešavanja u budućnosti, sa namerom           da  ovo mesto postane centar IT zbivanja u Beogradu i omogući direktan kontakt između proizvođača opreme i krajnjih korisnika. Koncept Bench Kluba je takav da se za svega nekoliko minuta              reorganizacijom može transformisati u prostor za prezentacije i radionice različitog tipa.

Već za jesen planirani su mnogi noviteti na kojima će se raditi u letnjem periodu – jedan od prioritetnih zadataka je postavljanje sajta na adresu www.bench-house.rs, koji će u prvoj fazi biti cenovnik raspoložive robe u jednostavnoj formi, a zatim će se raditi na omogućavanju online naručivanja i dostave robe direktno na adresu kupaca. Takođe, planirano je i uvođenje Bench Klub kartica, koje će obezbeđivati specijalne popuste svima onima koji ispune uslove neophodne za njihovo dobijanje. Poseban fokus biće na lansiranju Benchmark linije računara, osmišljene tako da zadovolji i one najzahtevnije, kako zbog svog brenda, tako i zbog superiornih karakteristika.

“Želja nam je da Bench House pretvorimo u mesto na koje će se rado svraćati, s namerom ili u prolazu, kupovali nešto ili ne. Da ovaj prostor bude sinonim za najviši kvalitet ponude u svakom smislu, mesto gde će se održavati brojne manifestacije, prezentacije i promocije, mesto gde ćete se jednostavno dobro osećati i rado dolaziti. Realizacija ovog projekta svakako ne bi bila moguća bez pomoći kompanija koje su prepoznale potencijal cele ideje, i ja ih ovde moram pomenuti. Abecednim redom, to su: Acer, Asus, Cooler Master, D-Link, Gigabyte, HP, Kingston, MSI, Sapphire, ThermalTake i Western Digital” – zaključio je gospodin Gredelj.

Detaljnije informacije o Bench House radnji možete pronaći na linku:
Bench-House-otvara-svoja-vrata-svima