Predsedniku Vipa nagrada za najboljeg menadžera

Austrijski „Menadžment klub“, vodeće nezavisno udruženje vrhunskih privrednika ove zemlje, danas je dodelio Aleksanderu Šperlu, predsedniku Vip mobilea, prestižnu nagradu „Ćirilo 2009“ (Cyrill 2009), nazvanu po Svetom Ćirilu, zaštitniku Evrope i svih slovenskih naroda. Novoustanovljena nagrada se dodeljuje austrijskim menadžerima mlađim od 40 godina koji su se posebno istakli profesionalnim angažovanjem i uspešnim vođenjem kompanija u istočnoj i jugoistočnoj Evropi. Sa novčanim iznosom od 5.000 evra, ovo priznanje ukazuje na značaj austrijskog angažovanja u zemljama regiona, u ekonomskom i političkom smislu.

Aleksandru Šperlu nagradu je uručio austrijski političar dr Erhard Busek, i sam veoma angažovan u regionu. „Kao dobar poznavalac prilika u istočnoj i jugoistočnoj Evropi, svestan sam specifične težine zadataka koji se postavljaju pred menadžere u ovom regionu i zato sa velikim zadovoljstvom lično predajem ovu nagradu predsedniku Upravnog odbora kompanije koja za najveću tzv. grinfild investiciju u Srbiji“, rekao je dr Busek.

Zahvaljujući se na nagradi, Šperl je istakao da je bio veliki izazov da se u specifičnoj poslovnoj klimi i vrlo konkurentnom okruženju za kratko vreme izgradi i pozicionira kompanija Vip. „Zahvaljujući nesebičnom zalaganju sjajnog tima i razmeni iskustva i znanja unutar Mobilkom Austria grupe, čiji je Vip mobile član, za samo šest meseci izgradili smo novog mobilnog operatera na srpskom tržištu. Danas, posle dve i po godine poslovanja, sa ponosom mogu da kažem da Vip ima preko 1.100.000 aktivnih korisnika i 10,7 odsto tržišnog udela. Ova nagrada predstavlja dodatni motiv za moje lično usavršavanje i podstrek za dalje poslovne uspehe Vipa u Srbiji“, rekao je Šperl.

Aleksander Šperl odlučio je da kompletna sredstva u iznosu od 5.000 evra pokloni u humanitarne svrhe. Donacija će biti uručena Domu za decu i omladinu ometenu u mentalnom razvoju u Sremčici, za nabavku specijalne računarske tehnologije koja se koristi kao terapijski metod za razvoj motorike i percepcije dece sa posebnim potrebama.

newsmaster