Budućnost je ultra tanka: novi Intelovi čipovi redefinišu izgled laptopova, performanse i trajanje baterije

TAIPEI, Tajvan, 2. jun, 2009. godine – Danas, u okviru sajma Computex, kompanija Intel Corporation predstavila je četiri nova procesora, uključujući i verziju koja troši manje energije i čipset, koji će postati sastavni deo mainstream ultra tankih laptopova. Intel ultra-low voltage (ULV) procesori, procesori posebno niske potrošnje, omogućiće novi moderni dizajn laptopova koji će biti tanji od jednog inča (2,5 cm), težine od 2 do 5 funti, i cene na nivou cena mainstream modela. Ovi procesori takođe imaju nižu potrošnju energije i duže trajanje baterije, donoseći tip iskustva koji korisnici očekuju od laptopova zasnovanih na Intel procesorima. Takođe, Intel je predstavio novu liniju uređaja koji se mogu bežično povezivati koristeći opcionu Intel® My WiFi tehnologiju.

“Sa ultra tankim laptopom koji pokreću Intel ultra-low voltage procesori, korisnici su u prilici da osete šta znači jedinstven balans između performansi i potrošnje energije koji je nemoguće porediti sa bilo kojim modelom na tržištu danas – a sve to u tankom i lepo dizajniranom modelu,” izjavio je Mooly Eden, potpredsednik i generalni direktor Mobile Platforms Group u kompaniji Intel. “Intel je ponosan što je u prilici da ponudi ultra tanki dizajn svima, po pristupačnim cenama.”

Intel širi svoje liderstvo uz pomoć standard voltage (SV) Intel Core 2 Duo procesora, nudeći do 3.06 GHz. Ovi energetski efikasni procesori nude neverovatne mobilne performanse i odaziv za zahtevne poslovne korisnike. Korisnici će biti u prilici da se uvere u poboljšane performanse prilikom rada na nekoliko zahtevnih aplikacija istovremeno, kao i dual-core optimizovanih aplikacija.

Takođe, Intel je predstavio Mobile Intel GS40 Express čipset namenjen novim ULV-zasnovanim laptopovima. Ovaj čipset omogućava ULV – zasnovanim laptopovima da podrže karakteristike koje korisnici očekuju od jednog laptopa, uključujući HD playback, Windows Vista Premium podršku i podršku za integrisane HDMI.

Korisnici imaju mogućnost izbora kada su u pitanju bežične opcije dodavajući ugrađen WiMAX ili Intel My WiFi tehnologiju svojim laptopovima. Koristeći Intel My WiFi tehnologiju, sve više uređaja može biti bezično povezano sa laptopovima zasnovanim na Intel Centrino 2 procesorima. My WiFi tehnologija transformiše laptop u WiFi personalnu mrežu, povezujući se direktno sa najviše osam WiFi sertifikovanih uređaja bez kabala i žica, uključujući foto-aparate, štampače, HDTV i MP3 plejere. Sa WiMAX mrežama velikog protoka koje se koriste u gradovima širom sveta, ugrađeni WiMAX predstavlja još jednu opciju za korisnike, stavljajući ih na čelo 4G bežične tehnologije.

|Search: Find More About Budućnost je ultra tanka: novi Intelovi čipovi redefinišu izgled laptopova, performanse i trajanje baterije|