Vladimir Prelovac, autor softvera za WordPress, na DIDS 2013

Prisutnima na četvrtoj godišnjoj konferenciji o razvoju Interneta, DIDS 2013, svoja iskustva će preneti i Vladimir Prelovac, međunarodno priznati autora softvera za WordPress sistem za upravljanje sajtovima. Dan internet domena Srbije (DIDS) biće održan 18. aprila, u hotelu “Moskva” u Beogradu, u organizaciji Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS).

Vladimir Prelovac je osnivač kompanije “Prelovac Media”, koja je svojevrsni inkubator za web, mobile, game i publishing startape. Radio je dugo godina kao programer za inostrane firme, a trenutno je na čelu svoje kompanije koja zapošljava 40-tak ljudi, sa ambicijom da promeni način na koji koristimo tehnologiju, ali i naše okruženje. Upoznao se sa WordPressom kada je hteo da pokrene svoj blog 2007, a danas je autor više plaginova za WordPress, kao i priručnika “WordPress Plugin Development: Beginner’s Guide”, sa kojom je stekao neophodnu priznatost u WP zajednici, što mu je dalje omogućilo ulaz u industriju za plasiranje svojih proizvoda.

“ManageWP” je najuspešniji proizvod kompanije “Prelovac Media” i predstavlja servis za upravljanje WordPress sajtovima. Koristi se na mnogim američkim univerzitetima, ali i u celom svetu, i sada broji preko 50.000 korisnika, sa konstantnom tendencijom rasta. To je platforma i rešenje za upravljanje većim brojem WordPress instalacija i sajtova sa jednog mesta i prvi je proizvod firme “Prelovac Media” koji je uspeo da postigne tako fantastične rezultate. U međuvremenu je “ManageWP” postao dostupan i na iOS i Android platformama.

Registracija posetilaca za DIDS 2013 je besplatna i počinje početkom aprila preko sajta na adresama dids.rs i дидс.срб. Jedini uslov je da se registracija obavi sa e-mail adresama koje se završavaju sa nacionalnim internet domenima .RS ili .СРБ.

newsmaster