Lenovo predstavio prvi računar tipa „sve-u-jednom“

Kompanija Lenovo najavila je svoj prvi računar tipa „sve-u-jednom“ namenjen poslovnim korisnicima. Radi se o modelu Lenovo ThinkCentre A70z koji je optimizovan za novi Microsoftov operativni sistem Windows 7.

Računari tipa „sve-u-jednom“ poslednjih godina postaju sve popularniji. Prema istraživanju kompanije IDC, do kraja 2013. godine će na tržištu stonih računara između 20% i 25% biti modeli tipa „sve-u-jednom“, tako da potez Lenova ima puno opravdanje.

Prednost ovih računara u odnosu na klasične je višestruka. Mogu se koristiti kao kiosk ekrani, informacioni monitori, reklamni panoi, pa čak i za digitalne potpise. Prošle godine su modeli „sve-u-jednom“ koštali gotovo 1500 dolara, dok se sada mogu pronaći modeli čija je cena niže od 400 dolara. Pored cene, prednost ovih računara je i u smanjenom broju kablova potrebnih za povezivanje.

Lenovo ThinkCentre A70z se isporučuje se sa 19-inčnim LCD ekranom, postoljem koje zadovoljava VESA standard i omogućava postavljanje na zid. Osnovu računara čini Intelov procesor iz serije Core, a nadopunjuju ga DVD uređaj, šest USB priključaka, dva zvučnika i čvrsti disk kapaciteta do 500 GB. Kao opcija, A70z se može isporučivati sa modulom za bežično povezivanje, Web kamerom visoke rezolucije, aplikacijom Skype i bežičnim mišem i tastaturom. (I.S.)

Izvor: Mikro

Search: Find More About Lenovo A70Z

[ad#234x60vesti]

newsmaster