Proglašenje dobitnika nagrada IT Globus 2009

U svečanoj sali Skupštine grada Beograda danas će biti dodeljene nagrade IT Globus 2009 za najbolje proizvode i usluge u oblasti informatičko-telekomunikacionih tehnologija, koju časopis Mikro-PC World ove godine dodeljuje sedmi put.

Pobednike po kategorijama i Zlatni Globus za najveći IT doprinos u 2009. godini proglašavaju urednici časopisa Mikro-PC World. Kao i prethodnih godina, nagrade za najboljeg IT novinara i najveći IT promašaj u protekloj godini dodeliće vodeći novinari koji prate informatiku i tehnologiju u Srbiji.

Na ovogodišnjem IT Globusu biće po drugi put dodeljena i nagrada za najbolji IT proizvod koju svojim glasovima proglašavaju posetioci lokacije časopisa Mikro-PC World, u saradnji sa portalom B92.

Redakcija časopisa Mikro-PC World je u saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika Republike Srbije i ove godine organizovala veliku donatorsku akciju pod nazivom Probudimo IT Srbiju. Cilj akcije jeste da skrene pažnju na lošu opremljenost škola računarskom opremom i upozori na nizak stepen korišćenja Interneta u našim obrazovnim institucijama.

U akciji Probudimo IT Srbiju, časopis Mikro i Narodna kancelarija ove godine učestvuju u opremanju informatičkog kabineta osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Surdulici, koju pohađa 530 učenika. (A.S.)

Izvor: Mikro

newsmaster