Kosovska zora

Na Fakultetu za bezbednost u Beogradu predstavljena je domaća igra „Kosovska zora 2012“. U bliskoj budućnosti albanski teroristi napadaju međunarodne snage na Kosovu i Metohiji, koje se za pomoć obraćaju vojsci i policiji Srbije. Vi naravno vodite srpske snage koje oslobađaju Kosovo od terorista.

“Teroristi na Kosovu napadaju trupe UN, koje se povlače, u pomoć trupama UN pozivaju se vojska i policija Srbije i onda kreće sama igrica. Sama igrica naišla je na plodno tle širom Evrope, a 2012. godina namerno je stavljena kao bliska budućnost, zbog nekih analiza da baš tada može doći do tog sukoba”, kaže profesor na Fakultetu za bezbednost Darko Trifunović i dodaje da je scenario u igrici, koju je napravio tim mladih ljudi uz podršku ovog fakulteta, veoma realan.

Igra je već u prodaji u Nemačkoj i Austriji i beleži odličan uspeh. Prilikom pravljenja igre korišćeni su satelitski snimci Kosova, a u njoj će igrači moći da brane Preševo od snaga OVK i regularnih snaga Albanije, da se bore za Prištinu i da krenu i kontraofanzivu, u kojoj će neprijateljske snage proterati sa teritorije Kosova i Metohije. (N.N.)

Izvor: Mikro

Search: Find More About Kosovska zora

[ad#234x60vesti]

newsmaster