iPhone kao daljinski upravljač

Kompanija L5 Technology izradila je poseban dodatak koji iPhone ili iPod Touch pretvara u univerzalni daljinski upravljač za kućne uređaje.

Ova kompanija iz Fort Loderdejla u Floridi je svoj maleni infracrveni predajnik dimenzija 3,8 x 2,2 cm nazvala L5 Remote i opremila ga konektorom za priključivanje na iPhone i odgovarajućom aplikacijom koja obezbeđuje neophodni interfejs za komuniciranje s televizorima, DVD plejerima, audio opremom, klima uređajima i drugim aparatima koji koriste daljinski upravljač s infracrvenim zracima.

Korisnik može da dizajnira sopstveni vizuelni interfejs tako što će korititi postupak prevuci i spusti i dodeliti grafičkim tasterima odgovarajuće funkcije. Pošto se dodatni infracrveni predajnik priključuje na konektor za dok, softverska aplikacija se na ekranu prikazuje naopačke kako bi se pravilno videli tasteri dok je iPhone uperen kao daljinac.

Kompanija tvrdi da njen uređaj radi sa svim modelima i svim generacijama iPhonea i iPoda –uključujući i prvi iPhone – i da može da zapamti i emituje 100.000 upravljačkih kodova u 1000 konfiguracija. Radiće na rastojanjima do 10 metara.

L5 remote će premijerno biti prikazan na izložbi CES 2010. I softver i infracrveni predajnik (koji ne zahteva dodatno napajanje) pojaviće se u prodaji u februaru. Predajnik će koštati 50 dolara a odgovarajuća aplikacija je besplatna i moći će da se preuzme iz mrežne prodavnice iTunes App Store. (M.V.)

Izvor: Mikro

[ad#234x60vesti]

newsmaster