LG Smart uređaji za kuću

Beograd, 12. januar 2012. – Kompanija LG Electronics (LG) na međunarodnom Sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, predstavlja liniju kućnih aparata koji su opremljeni unapređenom Smart ThinQ™ tehnologijom i sistemom za kontrolu potrošnje električne energije (Home Energy Management System – HeMS).

Kombinujući ove tehnologije, LG pojednostavljuje korišćenje kućnih aparata i omogućava veću uštedu električne energije, a samim tim i smanjuje račune u domaćinstvu. Takođe, svi posetioci na ovogodišnjem CES-u moći će da se uvere u mogućnosti povezivanja kućnih aparata sa smart televizorima, smart telefonima i računarima.

LG kućni uređaji kombinuju osnove tehnologije za kućne aparate ove kompanije sa Smart ThinQ™ tehnologijom, koja ima Smart Manager, Smart Diagnosis™, Smart Access, Smart Adapt i Smart Grid funkcije. Ova jedinstvena tehnologija čini da kućni aparati kompanije LG značajno štede električnu energiju, ali i vreme i napor koji se ulažu pri obavljanju kućnih poslova. Smart Diagnosis™ funkcija za kućne aparate korisnicima omogućava brzo i efikasno rešavanje mehaničkih problema putem aplikacije na smart telefonima, a Smart Access opcija korisnicima omogućava da svojim kućnim aparatima upravljaju i pomoću samih smart telefona.

Smart Manager aplikacija na ekranu na vratima frižidera pokazuje rok trajanja, količinu i nutricionistička svojstva namirnica koje se nalaze u frižideru, a korisnici mogu čak i putem smart telefona proveriti šta im od namirnica nedostaje dok se, na primer, nalaze u kupovini. Smart Adapt opcija omogućava korisnicima da preuzmu sve nove programe i softvere koje će u budućnosti razviti kompanija LG Electronics bez potrebe dodatne nadoknade. Posebno zanimljiva je Smart Grid funkcija, koja omogućava podešavanje potrošnje električne energije prema lokalnim dnevnim tarifama, tako da kućni uređaji uvek koriste električnu energiju u optimalnoj meri.

Na ovogošnjem CES-u, kompanija LG će premijerno predstaviti i sistem za kontrolu potrošnje električne energije – HeMS (Home Energy Management System). Ovaj sistem omogućava pristup podacima o potrošnji električne energije kućnog uređaja putem smart telefona ili računara. Korisnici na ovaj način mogu da prate potrošnju svojih aparata iz sata u sat, kao i na dnevnom, mesečnom i godišnjem nivou. Kada je to potrebno, moguće je prilagoditi potrošnju i na taj način štedeti električnu energiju i novac za račune.

LG Electronics je dobio nagradu za najbolju inovaciju za model side by side frižidera ultra velikog kapaciteta opremljenog Blast Chiller odeljkom za piće. Zahvaljujući tehnologiji brzog hlađenja, konzerva piva ili soka može biti ohlađena za manje od pet minuta. Ovu nagradu osvojila je i brza LG mašina za pranje veša sa prednjim punjenjem, velikog kapaciteta, standardnih dimenzija.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više oLG Electronics Home Appliance Company

LG Electronics Home Appliance Company je inovator u industriji kućnih aparata, posvećen ponudi zdravijih i ekološki pogodnijih proizvoda, uz kombinaciju smart tehnologije i trend-seterskog dizajna, obezbeđujući potpuna rešenja za unapređenje svakodnevnog života. LG-evi intuitivni proizvodi, uključujući frižidere, mašine za pranje veša, mašine za pranje sudova, uređaje za kuvanje, usisivače, i ugradne kućne uređaje, dizajnirani su da se usklade sa potrebama potrošača širom sveta. LG-eve inovativne tehnologije i brojne napredne funkcije, a među njima i prvi svetski interaktivni frižider, mašina za pranje veša na paru i kombinacija mikrotalasne pećnice i rerne, postavljaju nove standarde u industriji kućnih aparata, doprinoseći LG-evoj poziciji globalnog lidera.

newsmaster