PowerShot SX210 IS

Beograd 22. februar 2010. – Kompanija Canon je predstavila novi kompaktni fotoaparat sa super zumom iz PowerShot serije koji podiže standarde za širokougaono fotografisanje i zumiranje. Novi PowerShot SX210 IS zamenjuje veoma hvaljen model PowerShot SX200 IS, a namenjen je korisnicima koji traže moćne performanse u vrlo kompaktnom telu. Ima širok dijapazon naprednih tehnologija i kontrole koje je moguće prilagoditi za savladavanje svakog fotografskog izazova.

Model PowerShot SX210 IS je svestran kompaktni fotoaparat koji zahvaljujući originalnom Canon širokougaonom objektivu sa zumom uvećanja 14x, rezoluciji od 14,1 megapiksela i DIGIC 4 obradi slika, pruža fleksibilnost za upotrebu u svakoj prilici. Idealan je za snimanje svega do neverovatnih detalja, i osim odličnih fotografija pravi i visokokvalitetne HD video zapise u rezoluciji 720p sa velikim zumom i stereo zvukom – sve u elegantnom, džepnom metalnom kućištu.

Uhvatite veliku sliku

PowerShot SX210 IS je dostupan u crnoj, ciklama i zlatnoj boji, i zaista se ističe iz gomile. Senzor od 14,1 megapiksela i širokougaoni objektiv od 28 mm čine ovaj model idealnim za fotografisanje pejzaža u visokoj rezoluciji, dok moćan 14x optički zum omogućava korisnicima da lako kadriraju udaljene objekte. Napredna Canon optička stabilizacija slike (IS) takođe precizno kompenzuje drmanje fotoaraparata, dajući oštre fotografije pri svim žižnim daljinama i u uslovima slabe osvetljenosti.

Novi širok LCD ekran „PureColor II G“ dijagonale 7,6 cm (3.0 inča) ima rezoluciju od 230.000 tačaka za jasan prikaz slika. Zahvaljujući termički obrađenom staklu od kog je napravljen ovaj ekran ima veću jačinu, a tanka konstrukcija obezbeđuje veći kontrast i poboljšanu vidljivost ekrana. Širok ugao gledanja olakšava deljenje fotografije, a format 16:9 je idealan za snimanje i pregled video zapisa.

Režim „Smart Auto“, detekcija lica i mnogo više – snaga DIGIC 4 obrade slika

PowerShot SX210 IS koristi najnoviju DIGIC 4 obradu slika, koja obezbeđuje odličan kvalitet slike i brze operacije. Režim „Smart Auto“ i tehnologija prepoznavanja scene omogućavaju korisnicima da naprave izuzetne fotografije u svim uslovima tako što se automatski prema sceni bira jedno od 22 predefinisana podešavanja. Tehnologija „i-Contrast“ maksimizira gradaciju svetlosti svake slike radi dodavanja svetlosti u tamnija područja i to bez preteranog osvetljavanja dobro osvetljenih delova, a može se koristiti i prilikom pregleda slika. Nova funkcija „Smart Flash Exposure“ kontroliše jačinu blica i prilagođava je uslovima fotografisanja.

Tehnologija detekcije pokreta prati drmanje fotoaprata, osvetljenost i kretanje subjekta pre postavljanja optimalne ekspozicije i ISO vrednosti. Napredna Canon tehnologija detekcije lica može da identifikuje do 35 lica u svakom kadru i tako obezbedi da su grupne fotografije izoštrene i dobro osvetljene. Funkcija „Smart Shutter“ koristi ovu tehnologiju za daljinsko upravljanje okidačem i to jednostavno pomoću osmeha ili namigivanja. Funkcija „FaceSelf-Timer“ omogućava da svi pa i fotograf budu na slici, tako što analizira scenu i čeka da se dodatno lice pojavi u kadru pre nego što fotoaprat okine i napravi fotografiju.

Kompletna kreativna kontrola

Model PowerShot SX210 IS nudi potpunu ručnu kontrolu nad podešavanjima fotoaparata i time dozvoljava korisnicima da budu kreativniji. Moguće je i ručno kotrolisanje blende, ekspozicije, ISO osetljivosti i fokusiranja pa korisnici mogu eksperimentisati sa slikama i razvijati fotografske veštine.

Novi i kretivni režimi čine fotografisanje zabavnim i za početnike. Režim „Fish-eye“ podražava efekat takozvanog „ribljeg oka“ a „Miniature“ efekat može da učini da subjekti izgledaju kao srazmerno minijaturni modeli. Za korisnike koji žele jednostavnu usmeri-i-slikaj funkciju tu je automatski „Easy“ režim koji onemogućava napredna podešavanja i sklanja ikone sa ekrana kako bi koncentracija korisnika bila isključivo na subjektu koji fotografišu.

HD video zapisi sa stereo zvukom

Zahvaljujući posebnom dugmetu za snimanje video zapisa, korisnici mogu momentalno pokrenuti snimanje čak iako fotoaprata nije u „Movie“ režimu snimanja. Po prvi put u Canon kompaktnom fotoaparatu, tehnologija „Smart Auto“ primenjena je i na video zapise i inteligentno detektuje uslove snimanja i bira optimalna podešavanja među 18 predefinisanih varijabli.

HD snimanje pri rezoluciji od 720p i stopi od 30 kadrova u sekundi ima stereo zvuk koji obezbeđuje visokokvalitetan audio zapis, a tih motor objektiva sa 14x optičkim zumom nudi mogućnost zumiranja i onih subjekata koji bi obično bili van domašaja. PowerShot SX210 IS ima i dinamičku stabilizaciju slike also features a new Dynamic Image Stabilizer. A technology inherited from Canon video cameras, Dynamic IS further reduces the shake caused by a user’s movement, such as walking. When movies have been captured, the integrated HDMI mini connection offers a lossless way to share video – and images – on HDMI-compatible devices including HDTV screens.

SDXC memorija – Da nikada ne prekidate snimanje

Model PowerShot SX210 IS je kompatibilan sa SDHC i SDXC memorijskim karticama koje nude do 2TB skladištnog kapaciteta (samo SDXC kartice), što korisnicima daje dovoljan prostor da snime hiljade visokokvalitetnih fotografija ili sate video zapisa bez potrebe za menjanjem kartice. Funkcija „Smart Shuffle“ nudi nov i prijatan način za pregled fotografija sa memorijskih kartica, tako što daje sugestije o slikama koje su slične onoj koja se trenutno gleda.

Prenos na YouTube™ – delite video zapise onlajn za samo par minuta

Fotoaparat PowerShot SX210  opremljen je softverom „CameraWindow“ koji ima integrisanu funkciju prenosa na lokaciju YouTube™, što omogućava prijavljivanje i direktan prenos sa fotoaparata na Internet preko računara.

CANON iMAGE GATEWAY – podelite svoje doživljaje

Vlasnici novog fotoaparata PowerShot SX210 IS imaju pravo na besplatno članstvo na portalu CANON iMAGE GATEWAY, onlajn servisu za razmenu fotografija i video zapisa. Korisnicima je na raspolaganju 2 GB ličnog prostora za skladištenje, što je dovoljno za stotine visokokvalitetnih slika. Podržan je i pregled fotografija preko mobilnog telefona, što omogućava da prijatelji i porodica mogu pogledati fotografije i dok su u pokretu.

PowerShot SX210 IS – ključne karakteristike:

  • Originalni Canon širokougaoni objektiv od 28 mm, sa 14x optičkim zumom
  • Rezolucija od 14,1 megapiksela u kompaktnom, metalnom kućištu u tri boje
  • Canon 4-stop optical Image Stabilizer with Dynamic IS
  • Široki „PureColor II G“ LCD ekran dijagonale 7,6cm (3,0 inča) sa pojačanom snagom i vidljivošću
  • HD video zapisi (720p) sa optičkim zumom, stereo zvukom i HDMI priključkom
  • Inteligentni automatski režim „Smart Auto“, detekcija lica i saveti i trikovi na ekranu za jednostavnu upotrebu
  • Funkcije „Smart Flash Exposure“ i „i-Contrast“ za najbolje rezultate u svim situacijama
  • DIGIC 4 i „Servo AF/AE“ za izuzetno brz odziv i visok kvalitet slika
  • Režim ručnog podešavanja i režimi „Av“ i „Tv“ za potpunu kreativnu kontrolu
  • Režimi fotografisanja obuhvataju i „Smart Shutter“, „Low Light“, „Fish-eye“ i „Miniature Effect“

O kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc. koja je prisutna u 120 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“ je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnih i SLR fotoaprata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O kompaniji Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je kompanija sa sedištem u Ljubljani, u vlasništvu kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Osnovna delatnost kompanije Canon Adria jeste davanje tehničke podrške i trgovina na celokupnom području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Više informacija o kompaniji Canon Adria: www.canon.rs