Nokia C5 – pametni telefon

3.mart 2010. godine – Kompanija Nokia danas je predstavila C5, pametni telefon optimizovan za korišćenje društvenih mreža i razmenu podataka. Ovaj kompaktni uređaj omogućuje pristup nizu servisa kompanije Nokia, kao što su besplatna navigacija, u jednom pristupačnom paketu, sa očekivanom maloprodajnom cenom od 135 eura, bez taksi i poreza.

Sa direktnim pristupom omiljenim kontaktima pozicioniranim na početnom ekranu uređaja i osveženim Facebook statusima vidljivim iz Imenika, Nokia C5 omogućuje korisnicima da budu u kontaktu sa onima koji su im najznačajniji. Pristup stranicama društvenih mreža, kao što su Facebook i MySpace, brz je i jednostavan, dok su instant poruke i nalozi elektronske pošte iz Ovi Mail servisa i drugih dobavljača ove usluge dostupni preko Nokia Messaging usluge. Uz kameru rezolucije 3.2 megapiksela, karticom kapaciteta 2 GB koja dolazi uz uređaj i sposobnošću za ultra brzi prenos podataka za olakšano slanje i razmenu fotografija i video sadržaja sa raznim on-lajn zajednicama, Nokia C5 omogućuje izvanredno iskustvo.

Model Nokia C5 sadrži najnoviju verziju Ovi Mapa sa besplatnom navigacijom za vozače i pešake, a uključuje i mogućnost razmene podataka o lokaciji sa prijateljima na Facebook mreži. Nokia C5 omogućuje i brzu pretragu Interneta i jednostavan pristup omiljenim Internet stranicama, Ovi Music servisu i nizu aplikacija koje su ponuđene preko Ovi Store servisa.

Očekuje se da će se Nokia C5 pojaviti na većini tržišta u toku drugog kvartala 2010 godine.

Nova C serija predstavlja samu srž portfolija kompanije Nokia, koja je namenjena društvenoj interakciji sa prijateljima i članovima porodice.

newsmaster