Učestvuj i ti – Otvorene prijave za „Bubble Cup 16“

BBCX6 Rose

Microsoft razvojni centar u Srbiji poziva sve zainteresovane studente i srednjoškolce da se prijave na takmičenje u programiranju „Bubble Cup 16”, koje će ove godine okupiti učesnike iz Srbije. Kvalifikacije za ovogodišnje takmičenje počele su danas i trajaće do 8. juna, dok je finale planirano na jesen, uživo u Beogradu.

Prijave su otvorene od početka kvalifikacija, do 1. juna na bubblecup.org.

Timovi za učešće moraju da se sastoje od najviše tri studenta ili tri srednjoškolca. Svi članovi u studentskom timu moraju pohađati isti Univerzitet, ali mogu studirati na različitim fakultetima. Timovi srednjoškolaca mogu se formirati od učenika iz različitih škola.

Bubble Cup je timsko takmičenje u programiranju i rešavanju algoritamskih zadataka koje se organizuje još od 2008. godine. Za cilj ima povećanje popularnosti programiranja među učenicima i studentima, promovisanje timskog rada, kao i da okupi talentovane mlade programere iz cele zemlje. U finale takmičenja plasiraće se naboljih 8 srednjoskolskih i najboljih 8 univerzitetskih timova. Do sada je veliki broj finalista takmičenja Bubble Cup svoju karijeru nastavio upravo u Majkrosoft razvojnom centru.

O pravilima takmičenja zainteresovani se mogu informisati na internet portalu www.bubblecup.org, putem mejla [email protected] ili preko FB stranice.

O Razvojnom centru kompanije Microsoft u Srbiji

Razvojni centar kompanije Microsoft u Srbiji (Microsoft Development Center Serbia – MDCS) prvi je razvojni centar ove kompanije u Jugoistočnoj Evropi. U njemu se razvijaju softveri i aplikacije koje koriste milioni ljudi širom sveta. Otvoren 2005. godine, kao četvrti razvojni centar kompanije Microsoft, tim u Srbiji danas čini više od 600 perspektivnih, mladih ljudi, vrhunskih stručnjaka iz oblasti kompjuterskih nauka i primenjene matematike.

Izvor: LBS TEAM Communications Agency

newsmaster