Novi modeli mrežnih skenera ScanFront za poboljšanje efikasnosti

• Canon ScanFront 300 i 300P skeneri direktno se povezuju sa kompanijskim mrežama i omogućavaju  brzu i efikasnu razmenu informacija unutar organizacije

• Unapređene funkcije mrežnog skeniranja i  povećana brzina skeniranja i obrade slike utiču na poboljšanje poslovne produktivnosti

• Remote Administration ScanFront integrisani alat štedi vreme i troškove

BEOGRAD, 20. jula 2010 –  Kompanija Canon predstavila je nove modele mrežnih skenera ScanFront 300 i ScanFront 300P  koji su pogodni i za siguran prenos dokumenata na raznim destinacijama. Kao naslednici uspešnih skenera ScanFront 220 i 220P, novi modeli imaju povećanu brzinu skeniranja do 30 stranica u minuti kod crno-belih dokumenata i 25 stranica u minuti kod skeniranja dokumenata u boji. Takođe, imaju dodatne funkcije koje zadovoljavaju zahteve za mrežnim skenerima u kancelarijama, radnim grupama i sredinama u kojima se direktno radi sa klijentima.

Zbog svog atraktivnog, ergonomskog dizajna, ScanFront 300 i 300P uređaji su idealni za male prostore ili recepcije gde ih svako može videti. Kompaktan dizajn i ugrađen touch-screen ekran u boji veličine 21 cm, omogućava korisnicima brzo kretanje po meniju dok im  personalizovani tasteri obezbeđuju brzu i tačnu raspodelu datoteka. Oba modela imaju  napredne funkcije mrežnog skeniranja za slanje putem e-maila, ftp-a, USB uređaja, faks mašina ili štampača.

Jednostavan veb pretraživač omogućava IT administratorima da razviju, ažuriraju i upravljaju sa više uređaja sa bilo koje lokacije. Novi ScanFront alat omogućava istovremeno ažuriranje  nekoliko uređaja smeštenih u raličitim kancelarijama čime se smanjuju troškovi održavanja i vreme potrebno za to.

Šon Suematsu, direktor Sektora skener rešenja u kompaniji Canon Europe, rekao je: “ScanFront 300 i 300P  će olakšati proces uvođenja rešenja za upravljanje dokumentima u poslovnom okruženju. To je veoma važno u modernim kancelarijama, kako bi zaposleni mogli da razmenjuju, čuvaju i pristupaju informacijama što efikasnije“.

„Bez obzira da li se koristi u kancelarijama za skeniranje dokumenata ili u bankama kako bi se proces plaćanja odvio najbezbednije moguće ili u komercijalnim okruženjima za obradu porudžbina kupaca, novi skeneri ScanFront serije mogu podržati više procesa u isto vreme“, dodao je on.

Standardni model ScanFront 300 ima opciju verifikacije pristupa korisnika a profesionalni ScanFront 300P ima identifikaciju sa otiscima prstiju. Pored toga, ScanFront 300P koristi ultrazvučni detektor dvostrukog polja kako bi se obezbedio pouzdaniji rad i onemogućilo duplo skeniranje stranica dokumenta. Oba modela imaju prilagodljive tastere, kojima mogu biti dodeljene različite funkcije kao što su one za brzo skeniranje i slanje dokumenata.

Sa kapacitetom za skeniranje velikih dokumenata samo jednom komandom kao i dodatnim opcijama za slanje, novi modeli su pogodni i za poslovna okruženja u kojima se skenira velika količina dokumenata. Poseduju dodatne mogućnostima koje omogućavaju laku klasifikaciju skeniranih nformacija i njihovo integrisanje u sistem upravljanja datotekama svake kompanije čime se smanjuju troškovi.

Oba skenera su u skladu sa Energy Star i RoHS direktivama i imaju inkorporiran niz funkcija – automatsko otkrivanje boja, ispravku orijentacije teksta, presavijene listove i mogućnost skeniranja dugačkih dokument do 1.000 mm.

ScanFront 300P i 300 biće dostupni u Evropi, od avgusta 2010.

Kraj

O kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc. koja je prisutna u 120 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“ je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnih i SLR fotoaparata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O kompaniji Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je kompanija sa sedištem u Ljubljani, u vlasništvu kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Osnovna delatnost kompanije Canon Adria jeste davanje tehničke podrške i trgovina na celokupnom području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Više informacija o kompaniji Canon Adria: www.canon.rs

newsmaster