NextIO postaje najveći svetski provajder servera baziranih na NVIDIA Tesla tehnologiji

NextIO sa svojim vCORETM Express brendom isporučuje rešenja zasnovana na GPU tehnologiji za radne stanice i male računarske centre

GPU tehnološka konferencija 2010 — San Hoze, Kalifornija – 24. sep. 2010 NextIO, vodeći isporučilac rešenja sledeće generacije za I/O konsolidaciju je danas najavio vCORE™ Express liniju proizvoda. vCORE Express je prvi 1U ekspanzioni sistem koji podržava NVIDIA Tesla M2070 GPU-ove. NextIO će oficijelno lansirati vCORE Express na 2010 GPU tehnološkoj konferenciji, od 20. do 23. septembra u San Hozeu, Kalifornija na štandu #63.

“vCORE Express je kompatibilna nadogradnja postojećim Tesla S-Class sistemima”, izjavio je Andy Keane, generalni menadžer Tesla poslovanja u kompaniji NVIDIA. “Novi sistemi kompanije NextIO pružaju modularnu sistemsku arhitekturu za centre koji koriste GPU-ove Fermi arhitekture sa 6GB zasebne memorije po svakom GPU čipu.”

“Naš cilj je oduvek bio da isporučimo I/O rešenja najviših perfomansi za naše mušterije, a kroz vCORE Express naše mušterije sada imaju pristup najbržoj GPU nadogradnji u industriji”, izjavio je K.C. Murphy, predsednik i CEO kompanije NextIO.

vCORE familija proizvoda kompanije NextIO nudi NVIDIA GPU-ove kako za računarski intenzivne zadatke, tako i za potrebe vizuelizacije podataka. vCORE Express unapređuje portfolio kompanije NextIO kada su u pitanju proizvodi bazirani na GPU čipu kroz ponudu rešenja za radne stanice i male računarske klastere. Namenjen je idealno mušterijama sa malim brojem zaposlenih, malim ili srednjim brojem GPU-ova ili kombinaciji oba, vCORE Express omogućava korporativnim korisnicima da lako isporuče i upravljaju konsolidovanim GPU rešenjima u rek sredini.

vCORE Express je dizajniran sa posebnim akcentom na paralelne računarske aplikacije koje koriste NVIDIA Tesla GPU-ove serije 20 u klusteru ili data centru. Sa masivno paralelnim CUDA GPU-ovima u 1U sistemu vCORE Express donosi ekonomiju skaliranja GPU mušterijama isporučujući iste perfomanse tradicionalnog CPU baziranog klastera uz samo 10% cene i 5% potrošnje energije.

Najatraktivniji GPU mušterijama, vCORE Express kompanije NextIO takođe donosi i nekoliko karakteristika koje omogućavaju novim aplikacijama da rade dramatično brže koristeći GPU računarstvo, uključujući:

  • Ray tracing
  • 3D cloud računarstvo
  • Video enkoding
  • Pretrage baza
  • Analize podataka
  • Računarsko inženjerstvo
  • Skeniranje virusa

O kompaniji NextIO

NextIO, Inc. je vodeća kompanija u rešenjima za mrežnu konsolidaciju sledeće generacije za današnje dinamične centre podataka u mnogim industrijama, uključujući velike korporacije koje se bave naftom i gasom, računarstvom visokih perfomansi, digitalnim medijima i finansijskim servisima. Sa svojom inovativnom vConnect™ platformom NextIO nudi jedinstvenu mogućnost virtualizacije I/O tehnologije na bilo kom serveru, operativnom sistemu, hypervizoru i skadišnoj arhitekturi. Koristeći PCI Express, NextIO nudi istinsku I/O konsolidaciju za bilo koju krajnju tehnologiju. vConnect isporučuje skalabilnost na rek nivou sa I/O i server resursima koji se mogu skalirati nezavisno kako bi se uštedelo od 50-70% u finansijama, potrošnji el. energije i hladjenju. Mogućnost za povezivanje any-to-any sistemom omogućava povećanje perfomansi i pouzdanosti dok u isto vreme pojednostavljuje administraciju i smanjuje cenu. Za više informacija posetite: www.nextio.com.

newsmaster