Toshiba Satellite C660 i Satellite Pro C660

Neus, Nemačka, 29. septembar 2010. Toshiba Computer Systems, deo Toshiba Europe GmbH sistema, danas je predstavio model Satellite C660. Novi prenosni računar idealan je za korisnike koji traže uređaj koji pruža usluge dovoljne da se zadovolje njihove svakodnevne potrebe, tj. slanje i primanje mejlova, pretraživanje Interneta, standardne Office programe i osnovni multimedijalni sadržaji – u jednom jako pristupačnom paketu. Toshiba je takođe predstavila novi Satellite Pro C660 kojem su profesionalni korisnici ciljna grupa. Oba, Satellite C660 i Satellite Pro C660 biće dostupni početkom četvrtog kvartala 2010. širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike.


Velika memorija da se održi korak sa današnjim digitalnim načinom života

Model Satellite C660 sa ekranom veličine 39,6 cm (ili 15,6 inča) ima završni finiš u crnoj boji sa teksturisanom šarom na kome otisci ili ogrebotine ne ostaju lako, varijantu LCD displeja sa teksturisanom šarom u svetlo čelično sivoj metalik boji. Prenosni računar ima sve što prosečnim korisnicima treba pri obavljanju svakodnevnih zadataka na računaru. Poseduje snažne Intel i AMD® procesore, najnoviju integrisanu grafičku kartu i do 8GB RAM-a koji dozvoljava udobno i lako obavljanje više zadataka u isto vreme. Ovaj prenosni računar takođe ima veliki kapacitet hard diska do 640GB za čuvanje dovoljno dokumenata, fotografija, muzike i video materijala. Integrisana numerička tastatura i Touch pad sa Multi-Touch kontrolom podržava više načina upotrebe.

Fleksibilnost u komunikacij i deljenje sadržaja

Satellite C660 opremljen je izborom interfejsa uključujući dva USB 2.0 ulaza, bežični LAN, opcioni Bluetooth, brzi Ethernet LAN i multičitač kartica. Dva stereo zvučnika obezbeđuju jako dobar zvuk. Zahvaljujući ugrađenoj video kameri sa mikrofonom, lako se uspostavljaju direktne video konverzacije.

Spreman za upotrebu

Korisnicima može dobro doći i prethodno instaliran softverski paket uključujući Microsoft Office Starter 2010, koji nudi osnovnu produktivnost  Office paketa i Nero® 9 Essentials koji omogućava snimanje na hard disk, narezivanje i kopiranje dokumenata. Satellite takođe poseduje Tosihibine ekskluzivne softvere koji mu dodaju na vrednosti kao što je Toshiba Media Controller koji olakšava prenos sadržaja na uređaje koji čitaju DLNA®.. Grafički interfejs Toshiba LifeSpace pomaže korisnicima u organizaciji dnevnih aktivnosti i projekata.

Satellite Pro C660: Rad sa malim budžetom

Ciljnu grupa Satellite Pro C660 uređaja većinom čine profesionalni korisnici. Dok nudi gotovo iste tehničke karakteristike kao i potrošački modeli, Satellite Pro C660 sa crnom teksturisanom šarom takođe poseduje i anti-reflektujući ekran od 39,6 cm ili (15,6 inča) i koristi Windows® 7 Professional.

Dodatni pres materijal i informacije

Činjenice i podaci*

  • CPU: Intel® Core™ i3, Intel® Pentium, Intel® Celeron,
    AMD® Athlon™ II Dual Core, AMD® V serija
  • Microsoft® Windows 7 Home Basic (32-bit) ili Premium (64-bit) za Satellite C660
    Microsoft® Windows 7 Professional za Satellite Pro C660
  • RAM: do 8 GB DDR3 (1066 MHz)
  • 2.5“ HDD (5,400 rpm) do 640 GB
  • 39.6cm (15,6”) TruBrite® LED HD displej (16:9), 1,366 x 768 piksela, 200 cd/m2; Satellite Pro C660 dostupan takođe sa anti-reflektujućim displejom
  • GPU: najnovija integrisana grafika
  • 2 x USB 2.0, multičitač kartica, Fast Ethernet
  • WLAN (802.11 b/g/n)*, Bluetooth 2.1 + EDR*
  • Desetocifrena numerička tastatura, Touch Pad sa Multi-Touch kontrolom
  • Počevši od 2,54 kg
  • Dimenzije: 380.5 mm x 254 mm x 28.0 mm (prednja strana) / 35.6 mm (zadnja strana)
  • DVD-Super Multi drive (sa dva ležišta)
  • Toshiba Media Controller, Toshiba LifeSpace
  • VGA veb kamera* sa prepoznavanjem lica*, mikrofon

* u zavisnosti od konfiguracije i dostupnosti na lokalnom tržištu


O kompaniji Toshiba Evropa

Toshiba Evropa (TEG) je podružnica u punom vlasništvu kompanije Toshiba Corporation iz Tokija, globalne korporacije sa istorijom dužom od 130 godina. Toshiba je svetski lider i inovator u pionirskoj visokoj tehnologiji, proizvođač i distributer raznovrsnih naprednih elektronskih i električnih proizvoda među kojima su informacioni i komunikacioni sistemi, digitalni proizvodi široke potrošnje, elektronski uređaji i komponente, energetski sistemi, uključujući nuklearnu energiju, industrijski i sistemi društvene infrastrukture i kućni aparati.

Sa sedištem u nemačkom gradu Nojsu, TEG se sastoji od četiri poslovne divizije:  Kompjuterski sistemi, Proizvodi za skladištenje podataka, Proizvodi široke potrošnje i Operacije elektronskih sistema. Ove divizije zajedno nude proizvode kao što su vodeći prenosivi kompjuteri i drugi mobilni proizvodi i rešenja, HDD, DVD, LCD, TV uređaji i elektronska oprema za kancelarije. Kao centar za region Evrope, Bliskog istoka i Afrike, TEG pruža podršku i pomoć svojim lokalnim ograncima. Za više informacija o Toshiba laptopovima i dodatnoj opremi, posetite www.toshiba.eu/presslounge.

Kompanija Toshiba je osnovana 1875, a danas posluje preko globalne mreže od preko 740 kompanija, sa 204.000 zaposlenih širom sveta i godišnjom prodajom koja premašuje 68 milijardi dolara. Posetite Toshiba vebsajt na www.toshiba.co.jp/index.htm.

newsmaster