SBB – POTPUNA DIGITALIZACIJA DO KRAJA GODINE

Beograd, 29.septembar 2010. – Kompanija SBB – Srpske kablovske mreže, najveći  operator digitalne i analogne kablovske televizije i širokopojasnog interneta u Srbiji, danas je objavila da do kraja ove godine uvodi nove brzine interneta i napredne usluge digitalne televizije i svojim korisnicima u centralnoj i južnoj Srbiji.

Od 1. oktobra, brzine internet paketa biće izjednačene u svih 28 gradova u kojima SBB pruža svoje usluge, tako da će svuda na raspolaganju biti najbrži i najkvalitetniji kablovski internet brzina do 16Mb/s. Svi korisnici u Centralnoj i Južnoj Srbiji, kako postojeći, tako i novi, dobiće time više nego duplo brži internet, po nepromenjenim cenama.

Pored toga, korisnici u Nišu, Kragujevcu, Kikindi i Somboru dobiće mogućnost korišćenja Turbo paketa od čak 30 i 60 Mb/s, koji su do sada bili dostupni samo u Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu.

Osim toga SBB će, nakon dužeg perioda radova na sopstvenoj mreži kojom spaja Beograd i Niš preko nekoliko većih gradova, do kraja godine omogućiti potpunu digitalizaciju u ovom delu zemlje.

Usluga digitalizacije kablovske televizije ovog operatera je besplatna u okviru SBB MIX paketa, a korisnici SBB-a na tržištu u Srbiji i regionu imaju na raspolaganju usluge nove generacije – televiziju visoke rezolucije (HDTV), snimanje i pauziranje živog televizijskog programa (DVR), a uskoro i video sadržaje na zahtev (VoD).
Vrhunska digitalna televizija D3, koju će SBB do kraja godine staviti na raspolaganje i svojim korisnicima u Mladenovcu, Kragujevcu, Čačku, Trsteniku, Vrnjačkoj Banji, Kruševcu i Nišu i nove brzine interneta u svim SBB gradovima omogućiće da se moderni mediji i komunikacije u čitavoj Srbiji i dalje prenose najbrže, najkvalitetnije i po najpristupačnim cenama.

Više o SBB servisima:

SBB Internet, brzine i do 60 Mb/s, najbrži je internet u Srbiji, a od prošle godine, uvođenjem CISCO Medianet tehnologije, pored ponude od preko stotinu kanala, SBB pruža i televizijske usluge koje se mogu porediti sa najsavremenijim servisima u svetu.

HDTV – televizija visoke rezolucije namenjena je velikim plazma i LCD ekranima, a DVR (Digital Video Recorder) pomoću snimanja, pauziranja i premotavanja živog programa omogućava upravljanje televizijskim programom, pa korisnici mogu sami da kreiraju ono što će gledati i kada će gledati. Tu su i interaktivne aplikacije – igrice, vremenska prognoza, dnevni horoskop i aktuelne vesti, a uskoro i VOD (Video On Demand) – velika baza najboljih i najgledanijih programa, koje će korisnik moći da gleda preuzimajući ih od SBB-a kad god poželi.

Više o SBB-u: www.sbb.rs

newsmaster