Novi NVIDIA GeForce GT 430 je savršen GPU za multimedijalne računare

Najnoviji član Fermi familije omogućava visoke perfomanse i jedinstvene 3D mogućnosti za razliku od integrisanih grafičkih rešenja

Santa Klara, Kalifornija — 12. oktobar 2010. NVIDIA je danas predstavila najnovijeg člana svoje Fermi serije grafičkih procesora (GPU-ova) pod imenom NVIDIA® GeForce® GT 430 koji je specijalno dizajniran da pruži potrebnu snagu današnjim multimedijalnim računarima uz podršku za video i audio visoke rezolucije koju zahtevaju korisnici desktop računara.

GeForce GT430 koristi najnoviji GPU kompanije NVIDIA izrađen u 40nm procesu pod radnim imenom GF108 koji je već upotrebljen pri dizajnu mnogih desktop i laptop platformi vodećih OEM proizvođača uključujući Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo, MSI, Samsung, Sony i druge. Za korisnike kojima je potrebno kvalitetno unapređenje desktop računara i prelazak sa integrisanog rešenja na moćnije, GeForce GT430 je veliki korak napred, nudeći neprikosnovene mogućnosti pri foto i video obradi, Blu-ray 3D reprodukciji a takođe i mogućnost akceleraije web pretraživača i sadržaja. Kombinacijom sa NVIDIA 3D Vision™ tehnologijom i kompatibilnim monitorom, GeForce GT430 postaje jedini GPU u svojoj klasi koji dopušta korisnicima da iskuse svoj digitalni sadržaj u punom stereoskopskom 3D sjaju.

Nudeći do 1.5x veće gajming perfomanse u odnosu na prethodnu generaciju proizvoda, GeForce GT430 takođe dodaje podršku za DirectX 11 (DX11), vodeći industrijski standard za razvoj igara. A najbitnije, GT430 u odnosu na integrisana rešenja isporučuje neprikosnovenu kompatabilnost sa igrama1 uz dobar nivo frejmova u sekundi pri igranju svih današnjih igara sa liste 30 najpopularnijih2.

Ključne karakteristike novog GeForce GT430 čipa uključuju:

  • Podršku za HDMI 1.4a, TV standard za isporuku 3D sadržaja i naprednog digitalnog višekanalnog zvuka.
  • Specijalni video endžin za akceleraciju Blu-ray 3D sadržaja, isporučujući optimalne 3D efekte u punoj 1080p rezoluciji.
  • Zvuk visoke rezolucije, 24-bitni multikanalni audio do 192KHz, lossless DTS-HD Master Audio i Dolby TrueHD audio bit streaming podršku.
  • Zaseban endžin za procesiranje videa koji smanjuje potrošnju i zagrevanje kompletnog sistema.
  • Podršku za NVIDIA PhysX® tehnologiju, najnaprednije cross-platform rešenje za fiziku.

Od danas, GeForce GT 430 je dostupan od vodećih svetskih proizvođača kartica kao što su: ASL, ASUS, Colorful, ECS, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, Jetway, KFA2, Leadtek, MSI, Palit, Point of View, PNY, Sparkle, Zotac i drugi.

Koristan link:

http://www.flickr.com/photos/nvidia/sets/72157625013686617/

Tags / Keywords:

DirectX 11, DX11, 3D, PC gaming, NVIDIA, GeForce, GF108, GF100, Fermi, PhysX

O kompaniji NVIDIA

NVIDIA je probudila svet snagom kompjuterske grafike, kada je izumela grafički procesor (GPU) 1999 godine. Od tada, kompanija konstantno postavlja nove standarde u vizuelnom računarstvu sa očaravajućom interaktivnom grafikom koja se može pronaći na uređajima počevši od portabilnih medija plejera preko notebookov-a, do radnih stanica. Ekspertiza kompanije NVIDIA u programabilnim GPU-ovima je probila granice u paralelnom procesiranju, koje je učinilo super-računare ne tako skupim i široko dostupnim. Kompanija poseduje više od 1,100 U.S. patenata, uključujući i one koji su fundamentalni za modernu računarsku industriju, posetite www.nvidia.com

U izajavama u ovoj objavi za medije uključeni su ali ne i ograničeni stavovi o: benefitima, karakteristikama, uticaju i mogućnostima GeForce GT 430 serije GPU-a; u pitanju su izjave koje se odnose na mišljenja osoba i koje mogu uzrokovati rizikom i nesumljivo mogu izazvati rezultat koji može da bude različit od očekivanog. Važni faktori koji mogu prouzrokovati da se aktuelni rezultati razlikuju od očekivanih su: razvoj efikasnije ili brže tehnologije, dizajn, proizvodnja ili greške u software-u, uticaj tehnološkog razvoja i konkurencija, promene u zahtevima i željama korisnika i odnosima; izbor različitih standarda od strane potrošača ili konkurentskih proizvoda; promena u industrijskim standardnima i okruženju; neočekivan gubitak performansi naših proizvoda ili tehnologija kada se integrišu u druge sisteme kao i drugi faktori koji se pojavljuju sa vremena na vreme u izveštajima kompanije NVIDIA za Securities and Exchange Commission uključujući obrazac 10-Q za fiskalni period koji se završio 25 Oktobra 2009. Kopije izveštaja popunjene od SEC su objavljene na našem websajtu i dostupne su od kompanije NVIDIA, bez nadoknade. Ova mišljenja ne garantuju performanse, NVIDIA se ograničava od bilo kakve odgovornosti za ova mišljenja koja bi mogla da prouzrokuju određene okolnosti.

# # #

© 2010 NVIDIA Corporation. Sva prava zadržana. NVIDIA, NVIDIA logo, GeForce, NVIDIA Polymorph, NVIDIA 3D Vision, PhysX, GigaThread i CUDA su robne marke i/ili registrovane robne marke NVIDIA korporacije u Americi i drugim zemljama. Druge kompanije i imena proizvoda mogu biti robne marke uvаženih kompanija u čijem su vlasništvu. Karakteristike, cene, dostupnost i specifikacije su podložne promenama bez prethodne najave.

newsmaster