Uručena specijalna Canon nagrada u okviru Međunarodne izložbe umetničke fotografije u Beogradu

  • Kompanija Canon bila je partner na projektu Međunarodne izložbe umetničke fotografije Green Balance
  • Dodeljena specijalna Canon nagrada – fotoaparat EOS 7D
  • Dobitnik nagrade Željko Đurić za fotografiju Kalendar

Beograd, 2. novembar  2010. – Kompanija Canon bila je partner na projektu Međunarodne izložbe umetničke fotografije GREEN BALANCE u okviru koje je dodeljena i Specijalna Canon nagrada – fotoaparat EOS 7D.

Specijalna Canon nagrada, prema odluci stručnog žirija pripala je Željku Đuriću za fotografiju Kalendar.

Prilikom uručivanja nagrada na svečanosti otvaranja izložbe u galeriji o3ONE u Beogradu, menadžerka iz Canona u Srbiji, Mirjana Ekert istakla je: „Kompanija Canon je već nekoliko decenija jasno opredeljena po pitanju zaštite životne sredine i nastoji da postigne balans između prirodnog i poslovnog okruženja. Canon je podržao Green Balance, jer je prepoznao zajednička stremljenja ka podizanju svesti o ekološkim prilikama sa kojima smo suočeni danas.“

Žiri je u svom obrazloženju naveo: „ Specijalna Canon nagrada dodeljena je Željku Đuriću jer se jedini nametnuo umetničkim kvalitetom svojih radova u svim kategorijama i nadmoćno zadovoljio naše kriterijume, od kojih je i zlatna medalja za izuzetnu fotografiju Kalendar.“

GREEN BALANCE je umetničko ekološki projekat koji okuplja umetnike fotografe iz celog sveta i ukazuje na to da je aktuelna ekološka problematika zajednička svim narodima na planeti. Takođe, GREEN BALANCE je i međunarodna izložba umetničke fotografije koja se organizuje pod patronatom Međunarodne asocijacije za umetničku fotografiju (FIAP) i Foto saveza Srbije (FSS).

Koncept izložbe je da se najrazličitijim primerima ekoloških poremećaja prikaže realnost tamnije strane života na našoj planeti, zatim primerima očuvanog prirodnog okruženja prikaže ona lepša strana i naposletku da se prikaže i mogući kreativni odgovor autora na ovu temu.

U okviru obe teme, na konkurs se prijavilo 576 autora iz celog sveta a ukupno je stiglo više od 1.200 fotografija.

O  kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc. koja je prisutna u 116 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“  je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnih i SLR fotoaparata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O kompaniji Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je kompanija sa sedištem u Ljubljani, u vlasništvu kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Osnovna delatnost kompanije Canon Adria jeste davanje tehničke podrške i trgovina na celokupnom području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Više informacija o kompaniji Canon Adria: www.canon.rs

newsmaster