U susret praznicima, Intel smanjuje cene SSD diskova

U ponudi će biti i verzija od 120GB, čime kupci dobijaju više izbora  kada je u pitanju jedan od trenutno najvećih trendova u PC industriji

SANTA KLARA, Kalifornija, 12. novembar, 2010. godine – U susret praznicima, kompanija Intel smanjila je cene i predstavila novi model iz svoje nagrađivane linije proizvoda Intel® Solid-State Drive (SSD). SDD diskovi mogu da zamene hard disk drajvove u kompjuteru i donose značajno poboljšanje u performansama za notebook ili desktop računare, čime SDD diskovi postaju novi talas u personalnom računarstvu.

Za kupce koji traže najnovije high-tech gedžete namenjene zaljubljenicima u kompjutere i igre, Intel SSD diskovi mogu unaprediti ukupne perfomanse sistema za čak 56 odsto. SDD diskovi mogu poslužiti kao zamena ili dopuna tradicionalnih HDD diskova i pružaju značajno brže kompjuterske performanse u trenucima butovanja, otvaranja fajlova ili korišćenja softverskih aplikacija.  Bez pokretnih delova, ovi SSD diskovi nude veću pouzdanost i troše manje električne energije u odnosu na konvencionalne HDD diskove.

„Svakog Božića, kupci traže najnovije gedžete; ove godine, usled pada cena, SSD diskovi postaju pristupačniji i mogu unaprediti kompjuterske performanse,” izjavio je Troy Winslow, direktor marketinga grupe Intel NAND Solutions. „Uz pomoć SSD diska, kupac može ubrzati ili oživeti kompjuter koji trenutno koristi zamenjujući hard drajv sa SSD diskom.”

Nova cena Intel® X25-M Mainstream SATA SSD diska na 1.000 komada iznosi 179 dolara za 80-gigabajtni disk, koji nudi dovoljno prostora za operativni sistem, office i personalne aplikacije, kao i hiljade pesama, fotografija, video i ostalih podataka. Korisnici mogu udvostručiti skladišni kapacitet sa 160-gigabajtnim X25-M diskom od 399 dolara. Intel takođe nudi novu verziju Intel X25-M diska od 120GB za 239 dolara, što predstavlja najbolju ponudu u Intel X25-M SSD liniji.

Osnovni 40GB Intel X25-V „boot drive,” sa cenom od 99 dolara, predstavlja još jednu opciju namenjenu korisnicima desktop računara, koja nudi mogućnost instalacije operativnog sistema i omiljenih aplikacija na SSD diskovima radi postizanja bržih performansi, dok HDD može biti korišćen kao dodatni skladišni prostor.

Da bi počeo da uživa u visokim performansama solid-state računarstva, korisnik može sam da instalira SSD, angažuje tehničko lice da instalaciju obavi umesto njega ili kupi potpuno novi sistem od kompanija HP, Lenovo i ostalih, sa već instaliranim Intel SSD diskom. Kako bi proces kopiranja i prenosa podataka sa starog hard diska na novi, brži Intel SSD disk, kompanija Intel je takođe obezbedila besplatni softver zvani Intel® Data Migration Software. Jednostavan za upoterebu, Intel® Data Migration Software pomoći će da informacija sa starog hard diska budu prebačene za samo nekoliko minuta. Ovaj softver može biti besplatno preuzet sa adrese www.intel.com/go/ssdinstallation.

Više informacija u vezi sa Intel SSD diskovima možete pronaći na adresi www.intel.com/go/ssd ili pratite profil Intel SSDs na Twitter-u: intelssd, Facebook: Intel Solid State Drive (Official) ili communities.intel.com ili www.intel.com/go/ssd.

O kompaniji Intel

Intel (NASDAQ: INTC), svetski lider u oblasti inovacija u računarskoj industriji, razvija tehnologije, proizvode i pokreće inicijative koje služe kao osnova računarskih uređaja. Dodatne informacije o kompaniji Intel dostupne su na http://www.intel.com/pressroom/ i blogs.intel.com.