Samsung i Radio-televizija Srbije demonstrirali “televiziju budućnosti”

Beograd, 21. Novembar 2010 – Samsung  Electronics  i Radio-televizija Srbije demonstrirali su 21.11.2010. od 11 do 14h u Galeriji RTS-a “televiziju budućnosti”.

Široka javnost bila je u prilici da prvi put na ovaj način upozna prednosti novih Samsung tehnologija i da istovremeno upoređuje analogni prijem programa, koji se sada gleda širom Srbije, sa onim što će gledati u skoroj budućnosti.

Organizatori promocije bili su Redakcija za istoriografiju i Tehnika televizije uz pomoć Samsung Elecronics-a. Na pitanja posetilaca tokom tri sata prezentacije odgovarali su stručnjaci iz “Samsunga” i RTS-a, Saša Angebrant (Samsung) i Srećko Kepić (RTS). Oni su prezentovalli: prijem digitalnog signala standardne definicije DVB-T, prijem HD signala DVB-T MPEG4 i najnovije Samsung 3D tehnologije.

TV ekipa “Trezora” tokom trajanja prezentacije beležila je sve karakteristične momente. Prvog ponedeljka u decembru biće emitovan program koji je “Trezor” snimio na demonstraciji “televizija budućnosti”, 21. novembra

O Svetskom danu televizije

Na 88. plenarnoj sednici, 17. decembra 1996. godine Generalna skupština UN proglasila je 21. novembar Svetskim danom televizije. Na taj dan 1996. u Sedištu UN održan je prvi Svetski televizijski forum, na kojem su se susrele ključne medijske ličnosti da govore o porastu uticaja televizije na moderno društvo i potrebi veće međusobne saradnje. U preporuci proglasa kaže se: “Pozivaju se sve države članice da obrate pažnju na Svetski dan televizije tako što će učestvovati u globalnoj razmeni programa, sa akcentom na, između ostalog, teme poput mira, sigurnosti, društvenog i privrednog razvoja i poboljšanja kulturne razmene.”

O Samsung Electronics

Samsung Electronics je globalni lider na polju poluprovodnika, telekomunikacija, digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije sa prihodom od 116.8 biliona dolara u 2009. godini. Zapošljava približno 188,000 ljudi u 185 filijala, širom 65 država. Kompanija se sastoji od osam glavnih nezavisnih poslovnih jedinica: kompanija za vizuelni displej, kompanija za mobilne komunikacije, kompanija za telekomunikacione sisteme, kompanija za digitalne aplikacije, kompanija za informacione tehnologije, kompanija za digitalni Imaging, kompanija za poluprovodnike i kompanija za LCD ekrane. Prepoznat kao jedan od globalnih brendova sa najbržim rastom, Samsung Electronics je vodeći proizvođač digitalnih TV aparata, memorijskih čipova, mobilnih telefona i TFT-LCD-a. Za više informacija posetite www.samsung.com

newsmaster