SBB uveo digitalnu televiziju korisnicima u centralnoj i južnoj Srbiji

DIGITALIZACIJA I JUŽNO OD BEOGRADA

Beograd, 22. decembar 2010. – Kompanija SBB – Srpske kablovske mreže, najveći  operator digitalne i analogne kablovske televizije i širokopojasnog interneta u Srbiji, danas je objavila da su napredne usluge digitalne televizije, osim u Beogradu i Vojvodini, dostupne i korisnicima u još osam gradova u centralnoj i južnoj Srbiji.

Nakon dužeg perioda radova na sopstvenoj mreži kojom spaja Beograd i Niš preko nekoliko većih gradova, SBB je omogućio digitalizaciju i južno od Beograda.

Usluga digitalizacije kablovske televizije ovog operatera je besplatna u okviru SBB MIX paketa, a korisnici SBB-a imaju na raspolaganju usluge nove generacije – televiziju visoke rezolucije (HDTV), snimanje i pauziranje živog televizijskog programa (DVR), kao i Video zonu – video sadržaje na zahtev (VoD).
Vrhunska digitalna televizija D3, koju je SBB stavio na raspolaganje i svojim korisnicima u Mladenovcu, Kragujevcu, Čačku, Trsteniku, Vrnjačkoj Banji, Kraljevu, Kruševcu i Nišu i velike brzine interneta u svim SBB gradovima omogućiće da se moderni mediji i komunikacije u čitavoj Srbiji i dalje prenose najbrže, najkvalitetnije i po najpristupačnim cenama.

Više o SBB servisima:

SBB Internet, brzine i do 60 Mb/s, najbrži je internet u Srbiji, a od prošle godine, uvođenjem CISCO Medianet tehnologije, pored ponude od preko stotinu kanala, SBB pruža i televizijske usluge koje se mogu porediti sa najsavremenijim servisima u svetu.

HDTV – televizija visoke rezolucije namenjena je velikim plazma i LCD ekranima, a DVR (Digital Video Recorder) pomoću snimanja, pauziranja i premotavanja živog programa omogućava upravljanje televizijskim programom, pa korisnici mogu sami da kreiraju ono što će gledati i kada će gledati. Tu su i interaktivne aplikacije – igrice, vremenska prognoza, dnevni horoskop i aktuelne vesti, a uskoro i VOD (Video On Demand) – velika baza najboljih i najgledanijih programa, koje će korisnik moći da gleda preuzimajući ih od SBB-a kad god poželi.

Više o SBB-u: www.sbb.rs