KANAL PENTHOUSE 3D POČINJE S EMITOVANJEM NA ASTRI

Luksemburg, 1. mart 2011. – SES ASTRA, deo kompanije SES (kotirane na berzama Euronext Paris i Luxembourg pod oznakom SESG), objavila je danas početak distribucije programa Penthouse 3D preko ASTRINE orbitalne pozicije 23.5 stepeni istočno.

Od danas, kanal Penthouse 3D biće emitovan svakog dana od 23:00 uveče do 05:00 ujutru po srednjoevropskom vremenu, putem ASTRINE orbitalne pozicije 23.5 stepeni istočno (11778.00MHz, vertikalno) koji će isporučivati njegov šifrovani signal TV operaterima širom Evrope. Penthouse 3D je prvi 3D kanal na svetu sa sadržajem za odrasle, koji emituje 100 odsto izvorni 3D sadržaj. Sa početkom emitovanja kanala Penthouse 3D, broj komercijalnih 3D kanala koje distribuira ASTRA dostići će broj šest.

Ostali operateri koji emituju 3D sadržaj preko ASTRE su BSkyB u Velikoj Britaniji, Canal+ u Francuskoj, Sky u Nemačkoj, Viasat 3D u Skandinaviji i holandski TV kanal Brava 3D. Osim toga, SES ASTRA je pokrenula 3D demo kanal koji karakteriše 3D sadržaj visokog kvaliteta i namenjen je maloprodajnom tržištu.

Ferdinand Kajser, direktor i predsednik uprave SES ASTRA, izjavio je: „Početak emitovanja kanala Penthouse 3D predstavlja prekretnicu u razvoju ASTRE kao glavnog igrača na tržištu 3D televizije. Štaviše, ovo je potvrda da je satelitski sistem ASTRA orbitalne pozicije 23.5 stepeni istočno, satelitski sistem za Direct-To-Home i Direct-to-Cable distribuciju sa najbržim rastom u Evropi.”

„Oduševljeni smo saradnjom sa satelitskim sistemom SES ASTRA na lansiranju prvog 3D kanala na svetu sa sadržajem za odrasle ” izjavio je Mark Bel, predsednik uprave kanala Penthouse. „Bliska saradnja sa satelitskim sistemom SES ASTRA predstavlja jedinstvenu priliku rada sa vodećim distributerom 3D tehnologije.”

O SES ASTRI

SES ASTRA vodeći je satelitski sistem Direct-to-Home (DTH) u Evropi. ASTRA trenutno raspolaže s 16 satelita. Satelitski sistem SES ASTRA pruža usluge za više od 125 miliona korisnika putem DTH i kablovskog prijema i emituje 2.600 televizijskih i radijskih programa. SES ASTRA takođe pruža multimedijske usluge, usluge pristupa Internetu i mrežne usluge državnim institucijama i organizacijama i velikim korporacijama. Sa gotovo 180 High Definition (HD) programa dostupnih na glavnoj orbitalnoj poziciji, ASTRA predstavlja najvažniju platformu za HDTV emitovanje vodećih europskih radijskih i televizijskih postaja. Orbitalne pozicije satelita ASTRA su: 19.2° istočno, 28.2° istočno, 23.5° istočno, 5° istočno i 31.5° istočno.

O SES

Kompanija SES (kotirana na berzama Euronext Paris i Luxembourg pod oznakom SESG). SES u potpunosti poseduje SES ASTRU i SES WORLD SKIES, strateški udeo u Ciel u Kanadi i Quetzsat u Meksiku kao i strateški udeo u infrastrukturi start-up O3b Networks. SES osigurava izvrsna satelitska komunikacijska rešenja putem flote od 44 satelita. Dodatne informacije dostupne su putem www.ses.com.

newsmaster