Ericsson nagradni konkurs

Treću godinu za redom kompanija Ericsson održaće međunarodno takmičenje “Ericsson Application Awards”. Ericsson želi da nagradi inovacije i ostvari viziju „Umreženog društva“, u kome će do 2020. biti 50 milijardi povezanih uređaja.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je “Umreženo društvo”. Pravo učešća na “Ericsson Application Awards 2012” imaju svi student kao i zaposleni u malim i srednjim kompanijama (do 100 zaposlenih) koje posluju u telekomunikacionom sektoru.

Učesnici su pozvani da se takmiče na međunarodnom nivou i da predstave nove ideje. Cilj takmičenja je da se razvije aplikacija na Android platformi, koja odgovara temi konkursa. Sama aplikacija mora da omogući da bilo pojedinac ili grupa korisnika dobiju efikasniji pristup informacijama i da ima društveni karakter. Takođe, preduslov za sve učesnike je da prilikom njene izrade koriste barem jednu aplikacija iz Ericsson API (Application programming interface) laboratorije.

Ericsson je kreirao takmičenje kako bi dao svoj doprinos razvoju tržišta i podigao doživljaj korišćenja pametnih telefona na Android platformi na viši nivo. Pored toga, Ericsson želi da pruži mogućnosti za inovacije i saradnju sa programerima širom sveta.

Novčana nagrada za prvoplasirani tim, u obe kategorije, je 15.000 evra, odnosno 10.000 evra za drugoplasirani uz poklon telefone kompanije Sony Ericsson, koja aktivno pruža podršku takmičenju. Trećeplasiranom timu pripašće nagrada od 5.000 evra.

Registracija je već počela! Prva opciona faza završena je sa preko 200 prijavljenih takmičara i timova. Tema prve i druge opcione faze je „Aplikacije za dobrobit društva“. Prijavljivanje za drugu opcionu fazu počinje 7. novembra.

Prijavljivanje učesnika za finalnu fazu takmičenja otvoreno je do 28. februara 2012, dok će pobednici biti proglašeni i nagrađeni na specijalnoj svečanosti, koja će biti održana u maju 2012.

Više informacija dostupno je na sledećoj adresi: www.ericssonapplicationawards.com, kao i na www.facebook.com/ericsson.application.awards.

Ericsson je vodeći svetski dobavljač tehnologija i usluga telekomunikacionim

operatorima. Ericsson je lider u 2G, 3G i 4G mobilnim tehnologijama, pruža podršku

mrežama sa preko 2 milijarde pretplatnika i nalazi se na vodećoj poziciji u oblasti

pružanja usluga. Kompanijski portfolio čine mrežne infrastrukture za mobilnu i fiksnu

telefoniju, telekomunikacione usluge, softver, širokopojasna i multimedijalna rešenja

za operatore, preduzeća i medijske kuće. Zajedničke investicije Ericssona, Sony

Ericsson i ST-Ericsson, pružaju korisnicima personalne mobilne uređaje bogate

funkcijama.

Ericsson ističe svoju viziju „biti primarni pokretač u svetu sveopštih komunikacija“ kroz

inovativnost, tehnologiju i održiva poslovna rešenja. Poslujući u 180 zemalja,više od

90.000 zaposlenih realizovalo je prihod od 203,3 milijarde SEK (28,2 milijarde USD) u

2010. godini. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u

Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New

York.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress